Bijgerecht

Spruitjes met chorizo

Bijgerecht

Spruitjes met chorizo

De toevoeging van chorizo geeft de spruitjes wat meer pit. Een lekker bijgerecht voor vlees of wild.

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Maak de spruitjes schoon. Maak met een mesje een kruisje (inkeping) in het stronkje.
  2. Kook de spruitjes in kokend water met zout in 8 – 10 minuten gaar. Kooktijd is afhankelijk van het formaat van het spruitje. Giet af.
  3. Pel en snipper de ui, snijd de chorizo in stukjes.
  4. Bereiding: Verwarm de olie in een hapjespan of koekenpan en fruit hierin de ui ca. 2 minuten tot zacht. Roer de chorizo erdoor en bak even mee.
  5. Voeg de spruitjes toe en bak omscheppend 2 – 3 minuten.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: ook lekker met spekjes, een handje cashewnoten of hazelnoten.

Spruitjes met chorizo

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer