Bijgerecht

Spruitjes met chorizo

Bijgerecht

Spruitjes met chorizo

De toevoeging van chorizo geeft de spruitjes wat meer pit. Een lekker bijgerecht voor vlees of wild.

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Maak de spruitjes schoon. Maak met een mesje een kruisje (inkeping) in het stronkje.
  2. Kook de spruitjes in kokend water met zout in 8 – 10 minuten gaar. Kooktijd is afhankelijk van het formaat van het spruitje. Giet af.
  3. Pel en snipper de ui, snijd de chorizo in stukjes.
  4. Bereiding: Verwarm de olie in een hapjespan of koekenpan en fruit hierin de ui ca. 2 minuten tot zacht. Roer de chorizo erdoor en bak even mee.
  5. Voeg de spruitjes toe en bak omscheppend 2 – 3 minuten.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: ook lekker met spekjes, een handje cashewnoten of hazelnoten.

Spruitjes met chorizo

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer