Spruitjes salade met appels en pecannoten

Door Nelleke van Lindonk  ,   

december 4, 2017

December is een drukke maand en daarom een eenvoudig en snel recept met spruitjes, appel en noten. Kan het simpeler. Jaren waren spruitjes absoluut niet favoriet, ook vanwege de manier van klaarmaken. Vroeg je een kind of hij van spruitjes hield, was het antwoord bijna altijd negatief. Ik heb de indruk dat er nog maar weinig ouders zijn die hun kind dwingen om iets te eten dat ze echt niet lekker vinden - ik herinner me nog heel goed de zuurkool die ik moest opeten. Gelukkig zijn spruitjes helemaal ‘in’ geworden. Een seizoen groente, die lokaal groeit. Elementen die een aantal groenten veel toegankelijker hebben gemaakt. Om de bekende spruitjeslucht te minimaliseren, worden spruitjes tegenwoordig, geroosterd, rauw gegeten, en in ieder geval korter gekookt . En zodra chefs er bijzondere dingen mee op de kaart zetten, komt er vanzelf receptuur via websites, blogs en op Pinterest bij iedereen binnen.

 

 

 

  • Voorbereiding: 25 min
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten

450 g schoongemaakte spruitjes

6 el olijfolie

1 biologische citroen (schil en sap)

1 tl pepervlokken, fijngehakt

1 Granny smith appel, in stukjes

60 gr geraspte Parmezaanse kaas

4 el pecannoten, geroosterd en grof gehakt

1,5 el honing

Bereidingswijze

1Snijd in de keukenmachine op of een mandoline (let op je vingers!) de spruitjes in stukjes. Doe de spruitjes in een schaal. Voeg de olijfolie, 1 eetlepel citroen zest, 4 eetlepels citroensap en de pepervlokken toe en meng door elkaar.

2Voeg nu de appel, Parmezaanse kaas, pecannoten, honing, 1,5 theelepel zout en versgemalen peper toe. Schep door elkaar en laat 5 minuten staan zodat de spruitjes iets van hun hardheid verliezen en de smaken mooi bij elkaar komen.

 

 

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.