Brunch

Spruitjes salade met appels en pecannoten

Brunch

Spruitjes salade met appels en pecannoten

December is een drukke maand en daarom deze snelle en eenvoudige salade van spruitjes, appel en noten. Houd het simpel zonder spruitjeslucht in de keuken. Jaren waren spruitjes absoluut niet favoriet, ook vanwege de manier van klaarmaken. Vroeg je een kind of hij van spruitjes hield, was het antwoord bijna altijd negatief. Ik heb de indruk dat er nog maar weinig ouders zijn die hun kind dwingen om iets te eten dat ze echt niet lekker vinden – ik herinner me nog heel goed de zuurkool die ik moest opeten. Gelukkig zijn spruitjes helemaal ‘in’ geworden. Een seizoen groente, die lokaal groeit. Elementen die een aantal groenten veel toegankelijker hebben gemaakt. Om de bekende spruitjeslucht te minimaliseren, worden spruitjes tegenwoordig, geroosterd, rauw gegeten, en in ieder geval korter gekookt. En zodra chefs er bijzondere dingen mee op de kaart zetten, komt er vanzelf receptuur via websites, blogs en op Pinterest bij iedereen binnen.

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd in de keukenmachine op of een mandoline (let op je vingers!) de spruitjes in stukjes. Doe de spruitjes in een schaal. Voeg de olijfolie, 1 eetlepel citroen zest, 4 eetlepels citroensap en de pepervlokken toe en meng door elkaar.
  2. Voeg nu de appel, Parmezaanse kaas, pecannoten, honing, 1,5 theelepel zout en versgemalen peper toe. Schep door elkaar en laat 5 minuten staan zodat de spruitjes iets van hun hardheid verliezen en de smaken mooi bij elkaar komen.

 

 

Spruitjes salade met appels en pecannoten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer