Lunch

SABICH, de vegetarische sandwich

Lunch

SABICH, de vegetarische sandwich

 

Sabich is IN en falafel is OUT, althans in de landen buiten Israël. Dat lees ik regelmatig, en na het eten van een sabich kan ik me dat wel voorstellen. Echt lekker! Falafel zijn die kleine gefrituurde  balletjes van kikkererwten die in een pita broodje verstopt zitten en gegarneerd zijn met wat Israëlische salade en tahini. De Sabich heeft als hoofd ingrediënt humus, gebakken aubergine en hardgekookt ei. Ook deze worden, nadat je ze in je pita broodje gestopt hebt, gegarneerd met Israëlische salade, tahini en eventueel nog wat amba saus. De amba saus kun je vervangen door mango chutney als je hem niet kunt vinden in de winkel. Als je het recept leest, weet je dat het een lekkere kliederboel kan worden. Krijg je gasten, serveer dan alle ingrediënten los en laat ze zelf de sabich samenstellen. Dan wordt het kliederen tijdens het eten veel leuker.

 

Bereidingswijze

  1. Maak de tahini saus door 2 eetlepels sesampasta te vermengen met 2 eetlepels water, 1 eetlepel citroensap wat zout en peper.
  2. Maak de Israëlische salade door de tomaat, komkommer, ui en 1 eetlepel citroensap te mengen en op smaak te maken met zout en peper.
  3. Snijd de aubergines in plakjes en bak ze in ca. 8 minuten in de olie aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm de pita broodjes, snijd ze doormidden en besmeer met de humus. Stop er dan de aubergine en plakjes ei in. Garneer met de salade en besprenkel met de tahini en amba saus.

SABICH, de vegetarische sandwich

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer