Hoofdgerecht

Chinese roerbak met kip en snijbonen

Hoofdgerecht

Chinese roerbak met kip en snijbonen

Regelmatig maak ik roerbakgerechten, niet omdat het zo makkelijk is en je weinig afwas hebt, maar gewoon omdat ik Chinese smaakmakers als gemberwortel, oestersaus, 5-kruidenpoeder en rijstwijn lekker vind. En omdat ik van beetgare groenten houd. Weinig afwas heb ik tijdens het bereiden van een Chinees gerecht niet want ik snijd alles van te voren en zet het in schaaltjes klaar en stevige groenten als bonen en peulen blancheer ik van te voren zodat ik zeker weet dat ze gelijkmatig garen maar ook niet te gaar worden.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Blancheer de snijbonen 5 minuten in ruim gezouten water en spoel ze koud. Verhit een wok en schenk er 1 eetlepel olie in. Bak de ui al omscheppend 3 minuten. Voeg de knoflook en de gemberwortel toe en bak ze 2 minuten al omscheppend mee. Schep alles uit de pan.
  2. Bak de kip al omscheppend, op een hoog vuur, al omscheppend bruin en gaar. Schep de kip uit de pan in een schaaltje en schep er 1 eetlepel sojasaus door.
  3. Verhit de rest van de olie en bak de snijbonen met de champignons al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het uienmengsel, de kip, het Chinese 5-kruidenpoeder, de rest van de sojasaus, de rijstwijn en de oestersaus toe en roerbak alles 1 minuut op een hoog vuur. Schuif alles aan de kant en schenk de bouillon in de wok. Roer de maïzena los met een beetje water en voeg het aan de bouillon toe, laat het sausje al roerende binden.

Lekker met Chinese mie, roer er een beetje sesamolie door en bestrooi de mie met ringetjes bosui en geroosterd sesamzaad.

Chinese roerbak met kip en snijbonen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer