Ovengerecht

Kruidige bloemkool geroosterd in de oven

Ovengerecht

Kruidige bloemkool geroosterd in de oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Maak de bloemkool schoon, verwijder de bladeren en snijd de stronk zo weg, dat je de bloemkool op de onderkant kunt neerzetten. Zet de bloemkool op de met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng in een kom de olijfolie met honing, 2-3 eetlepels sinaasappelsap, kaneel, koriander en ras el hanout. Bestrijk de bloemkool rondom met dit mengsel.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de bloemkool in 1-1½ uur goudbruin en gaar. Bestrijk de bloemkool af en toe met nog een restje van het honingmengsel. Om te controleren of de bloemkool gaar is, prik je met een satéprikker vanaf de zijkant van de bloemkool tot in het midden. Laat de bloemkool zo nodig nog wat langer roosteren.
  5. Zet de bloemkool met 2 brede spatels voorzichtig op een (warme) platte schaal. Verdeel de waterkers of veldsla erom heen en verdeel de peterselie, amandelen en granaatappelpitjes over de bovenkant van de bloemkool. Serveer met tahinsaus, couscous en een tomatensalade.

Tip: Je kunt de oventijd verkorten door de bloemkool eerst 10-15 minuten te koken in ruim water. Laat de bloemkool daarna goed uitlekken in een vergiet en dep hem goed droog met keukenpapier. Bereid de bloemkool verder volgens het recept, reken op een oventijd van 30-45 minuten.

Tahinsaus: fruit in een steelpan met een scheut olijfolie een gesnipperde teen knoflook zachtjes glazig. Voeg 2-3 eetlepels tahini, het sap van een halve citroen en 250 ml water toe. Verwarm al roerende tot het een licht gebonden saus wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Kruidige bloemkool geroosterd in de oven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer