High-tea

Kers(t)bonbons met amarene kersen

High-tea

Kers(t)bonbons met amarene kersen

Deze chocolade kers(t)bonbons met amarene kersen maakte ik van wat gesmolten chocolade die ik over had van een ander recept. Meestal schenk ik het in een flex ijsblokjesvorm en dan gebruik ik de chocolade gewoon een volgende keer weer bijvoorbeeld in stukjes gehakt door ijs of in een cake op door koekjesdeeg. Maar omdat ik gasten kreeg bedacht ik dat ik er ook wel eens bonbons van kon maken. En het resultaat? Echt verrukkelijk! De lekkere smaak van amarene kersen combineert heel goed met de pure chocolade en ze zien er ook nog eens spectaculair en feestelijk uit! Heerlijk bij een kopje (espresso)koffie of neem ze mee als cadeautje.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Koeltijd: ± 2 uur

Bereidingswijze

  1. Zet een schaal of kom boven op een pan met water dat tegen de kook wordt aangehouden. De schaal mag het water niet raken!
  2. Doe 80 g van de chocolade in de schaal en smelt de chocolade au bain-marie. Neem als de chocolade helemaal gesmolten is de schaal van de pan. Voeg de rest van de chocolade toe en laat de chocolade al roerende smelten.
  3. Schenk een beetje van de chocolade in de holletjes van de vorm. Leg in elk holletje een amarene kers en schenk de rest van de chocolade erop. Let er op dat de kersen goed onder de chocolade zitten. Druk ze anders iets naar beneden. Laat de kers(t)bonbons op een koele plaats (liever niet in de koelkast) in ± 2 uur helemaal opstijven.
  4. Druk de (kers(t)bonbons uit de vorm en bestuif ze met de zilveren kleurstof. Bewaar de bonbons op een koele plaats (bij voorkeur niet in de koelkast).

Tip
Het zilveren poederkleurstof (maar ook goud en brons) kun je kopen bij o.a. Duikelman in Amsterdam.

Kers(t)bonbons met amarene kersen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer