Kleine pannenkoekjes met groenten. Die kun je de hele dag wel eten: als ontbijt, lunch, als vleesvervanger bij het avondeten of mee in het trommeltje naar school. Maak een beslag en roer er restjes groenten door, prei, lente-ui, maïskorrels, courgette en eventueel kruiden.
Bereidingswijze
- Roer in een kom een glad beslag van zelfrijzend bakmeel (of bloem met 1 theelepel bakpoeder). Laat het mengsel 15-30 minuten rusten dan bakt het beter.
- Was de courgette, rasp op een groeve rasp tot sliertjes, laat in een vergiet uitlekken terwijl het beslag rust.
- Knijp het vocht uit de courgette en roer de groente en de kruiden door het beslag. Breng met zout en peper op smaak. Voeg eventueel andere smaakmakers toe als sambal, lente-ui of blokjes feta.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep er kleine lepels beslag in. Bak de onderkant lichtbruin en laat de bovenkant bijna droog worden. Keer de koekjes en bak de andere kant snel lichtbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier. Garneer naar keuze of geef er een dip bij. Salsa, guacomole (avocadodip) of ketchup voor de kinderen.
20-22 stuks