Restaurant tegen verspilling en inktvis van de Vietnamees
Met de zegen van AH richtte medewerker Selma Seddik een restaurant tegen verspilling op, onder de naam Instock
Lees meerPitloze avocado
Primeur! In Engeland hebben ze een pitloze avocado geïntroduceerd bij Marks&spencers. Avocado’s zijn hot en hip. Er is zelfs een restaurant dat de ‘Avocado show’ heet in Amsterdam. Pitloze avocado’s konden ook niet uitblijven. Het schoonmaken van een avocado is niet ingewikkeld, wel kan het een gevaarlijk klusje zijn omdat je op de gladde pit
Lees meerKerst zonder kookstress
Elk jaar trap ik er weer in. Zodra Sinterklaas weer vertrokken is, komt kerst boven borrelen. Even mijmer ik dan nog over een waarschijnlijk heerlijk rustige kerst, maar dat visioen vervliegt al snel als er een stroom van appjes binnenrolt. De hele familie komt zoals elk jaar gezellig op kerstavond bij elkaar en zo leuk
Lees meerKERSTAANBIEDING: Ovenplank van cederhout (geldig tot 20 december)
CEDERHOUTEN OVENPLANK van € 46,50 voor € 36,50 (inclusief verzendkosten) Op zoek naar een origineel kerstcadeau? Of vind je het zelf leuk om op hout te koken? Op deze mooie cederhouten plank bak je in de oven de lekkerste gerechten voor kerst en ander gezellige etentjes. Een mooi stuk zalm, een varkensribstuk, eendenborstfilet of ook heel
Lees meerSinterklaas kapoentje ik wil een growkit in mijn schoentje
Wat doe jij met het koffiedik na het zetten van koffie? Ik kweek er oesterzwammen op! Hoe ik dat doe? Met een growkit van Westerzwam, een oesterzwammenkweker bij ons in het dorp. Zij kweken op koffiedik dat zij verzamelen bij restaurants in de omgeving oesterzwammen, die oesterzwammen verkopen ze weer terug aan de restaurants en
Lees meerSloe gin & cranberry wodka eeuwenoud en nu weer trendy
Sloe gin – spreek uit slow gin – is op het ogenblik helemaal hip. Deze al eeuwenoude likeur op ginbasis, wordt in Engeland vooral gedronken rond kerst . Vroeger was sloe gin altijd homemade. Nu kun je het bij de slijter kopen. Of ook weer zelf aan de slag gaan. Sloe gin zelf maken is
Lees meerSinterklaas en de pepernotenrevolutie
Het sinterklaasfeest is– als we al die pietenpolitiek even buiten beschouwing laten – het leukste kinderfeest dat er is. Met een kleinzoon van 5 maak ik het allemaal weer van dichtbij mee. Maar probeer hem maar eens duidelijk te maken dat Sinterklaas maar 2½ week per jaar in ons land is terwijl er al ‘s
Lees meerVeggielover, jij ook al?
Veggielover, jij ook al? I love veggies! En dat maakt mij een ‘veggielover’. Iedereen die mij kent weet dat ik graag recepten ontwikkel met groente. Dat wil niet zeggen dat ik als ‘veggielover’ geen vis of vlees eet. Wel merk ik naar mate ik ouder wordt steeds vaker plantaardig wil eet. We weten allemaal dat
Lees meerThe Green Kitchen at Home Kookboek van het jaar
Kookboek van het Jaar 2017 Het kookboek The Green Kitchen at Home van het Zweeds-Deense echtpaar David Frenkiel en Luise Vindahl is afgelopen vrijdag (10-11-2017) door de vakjury verkozen tot Kookboek van het Jaar 2017. Dit is het vierde kookboek van David en Luise, die met hun blog greenkitchenstories.com vol inspirerende gezonde vegetarische recepten
Lees meerJapanse sesamdressing
Japanse sesamdressing (mijn lievelingssaus) kocht ik tot voor kort als een van de weinige kant-en-klare producten in een flesje. Tijdens mijn dag privé-kookles, op culireis in Japan, heb ik eindelijk geleerd hoe ik het zelf moet maken. Natuurlijk nog veel lekkerder dan de kant-en-klare en zoals bijna alles in de Japanse keuken, heel makkelijk te
Lees meerSOUQ het gouden kookboek van 2017!
Het kookboek SOUQ van Nadia Zerouali en Merijn Tol is donderdagavond uitgeroepen tot de winnaar van het GOUDEN KOOKBOEK 2017! Niet zomaar is SOUQ het gouden kookboek van 2017 geworden. Het juryrapport over SOUQ: ‘Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De
Lees meerKleurige siliconen ‘groenten’deksels sluiten luchtdicht af
Ik kan geen keukenwinkel voorbij lopen zonder naar binnen te gaan en even lekker te neuzen. In een Franse kookwinkel zag ik deze kleurige ‘deksels’ van siliconen, die elke pot, schaal of pan met gladde rand luchtdicht afsluiten. Ik heb het zelf geprobeerd en het werkt echt! Je kunt ze ook in de magnetron
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer