Hoofdgerecht

Pulled pork van Livar procureur

Hoofdgerecht

Pulled pork van Livar procureur

Deze keer een recept voor pulled pork. Ik gebruik een mooi stuk Livar procureur dat langzaam gegaard wordt in de oven. Zo’n mooi stuk vlees vraagt wat aandacht maar dan heb je ook wat. Een prima weekendgerecht want dan heb je meestal iets meer tijd om extra aandacht aan het eten te besteden. Alhoewel, juist met een pulled pork heb je eigenlijk tijd over want de oven doet het meeste werk! Je moet wel in de buurt blijven omdat het vlees afentoe aandacht vraagt maar hebt ook de tijd om je bezig te houden met je gasten of familie. Livarvarkens zijn blije varkens die lekker vrij kunnen rondscharrelen en worden gevoed met regionale granen en dat proef je!

Hoofdgerecht voor 6-8 personen
Voorbereidingstijd: ± 10 minuten
Oventijd: ± 7 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 120 °C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Roer de bouillon, de azijn en het paprikapoeder door elkaar. Voeg de barbecuesaus, de basterdsuiker, de mosterd, de tijm, de olie en het zout door elkaar en schep er de ui en de knoflook door.
  2. Leg het vlees in de pan en verdeel het uienmengsel erover. Leg de deksel op de pan en zet de pan in de voorverwarmde oven. Laat het vlees 4 uur garen. Schep elk uur flink wat saus over het vlees.
  3. Verhoog dan de temperatuur naar 150 °C en laat het vlees nog 3 uur zachtjes stoven. Neem een half uur voor het einde van de bereidingstijd de deksel van de pan zodat de bovenkant een lekker krokant korstje krijgt. De pulled pork is klaar als de kerntemperatuur 88 °C is.
  4. Neem het vlees uit de pan en laat de saus op het gasfornuis inkoken tot een dikke chutneyachtige saus. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en serveer met de saus. Lekker met Opperdoeser Ronde en een frisse salade.

Pulled pork van Livar procureur

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer