Blog

Schnitzel love; ben jij ook zo dol op schnitzels?

Ben je opzoek naar een restaurant waar je bijzonder lekkere schnitzels kan eten? Ga dan als je in Wenen op reis bent eens kijken bij Schnitzel Love. Dit klassieke eethuis weet je te verrassen. Hier zit je heerlijk op je gemak te genieten.

Blog

Schnitzel love; ben jij ook zo dol op schnitzels?

Ben je opzoek naar een restaurant waar je bijzonder lekkere schnitzels kan eten? Ga dan als je in Wenen op reis bent eens kijken bij Schnitzel Love. Dit klassieke eethuis weet je te verrassen. Hier zit je heerlijk op je gemak te genieten.

Schnitzel love; ben jij ook zo dol op schnitzels?

Dan hebben wij van de keuken van 8 een tip! 

In Wenen, Oostenrijk heeft een restaurant met schnitzels op de kaart zichzelf opnieuw uitgevonden. Het restaurant heeft alle allure van een klassiek eethuis. Een mooie fraaie open bar met houten koelmeubel, prachtige grote bloemdecoraties, hoge plafonds, keurige bediening en met wit linnen gedekte tafels. In de open keuken kun je een workshop volgen of kijken hoe deze gegeven wordt. Hier kun je in een middag een diploma ‘true apfel strudler’ halen. Apfelstrudel, ook zo’n klassieker waar je meer over kunt lezen in Clara’s blog.

Het restaurant

In het restaurant kun je voordat je aan het dessert begint kiezen uit schnitzels. In dezelfde open keuken kun je zien hoe ze gebakken worden in drie grote hoge bakpannen met olie. We hebben het hier in het restaurant over Schnitzel love. Ben je een liefhebber van dit krokante stukje gebakken gepaneerde vlees, dan kun je bij de bestelling opgeven of je het gebakken wilt hebben in plantaardige olie, geklaarde roomboter of in reuzel.

Wiener Schnitzel gepaneerd kalfsvlees

Als je thuis Schnitzel wil maken, koop dan bij de slager magere lapjes kalfsvlees gesneden van de fricandeau. Deze zijn door de slager plat geslagen. Bestrooi het vlees met zout en peper. Haal door de bloem, klop overtollig bloem eraf. Haal door los geklopt ei en vervolgens door paneermeel. Bak het vlees in een royale laag roomboter, houd de pan in beweging. Keer het vlees als het goudbruin en krokant is met een tang en bak de andere kant goudbruin. Serveer met citroen. Weetje: het paneermeel voor de schnitzels is gemaakt van oude witte kaisersbroodjes van de dag ervoor. Die kun je raspen op de blokrasp.

Altijd al willen weten hoe je de perfecte schnitzel kunt maken? Bij Schnitzel love vertellen ze je één keer per week op dinsdagmiddag tussen 16.00 – 17.00 hoe je dit doet. In de open show-keuken van het restaurant geven ze alle tips en trucs voor een crispy schnitzel. Na luisteren, paneren en bakken kun je aanschuiven en direct je zelf gepaneerde schnitzel in het restaurant opeten. In Wenen wordt deze klassieker geserveerd met peterselie, kappertjes, hardgekookt ei en ansjovis.

Adres:

Restaurant Meissl & Schadn

Schubertring 10-12

1010 Wenen

www.meisslundschadn.at

 

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *