Tag: stoofvlees

Hoofdgerecht - 26 januari 2021

Stoofvlees

Thuis werken, terwijl het stoofvlees zachtjes pruttelt en het steeds lekkerder gaat ruiken, dat maakt het werken aangenamer. Van dit gerecht kun je in dezelfde tijd grotere hoeveelheden bereiden waarvan je daarna een deel invriest. Bak het vlees dan in porties in een ruime braadpan bruin. Als je al het (koude) vlees tegelijk in de pan doet daalt de temperatuur van het vet en wordt het vlees niet bruin. Laat het vlees stoven met uien en smaakmakers of voeg groenten toe zoals bijvoorbeeld wortel en bleekselderij. Een deel van de bouillon kan vervangen worden door een glaasje wijn of scheutje bier. Lekker met stamppot naar keuze of  aardappel-knolselderijpuree .

Lees meer
Hoofdgerecht - 25 oktober 2019

Zuurvlees à la Hub

Het staat op de kaart van menig cafeetje of streekrestaurant in Limburg: zuur vlees (zoer vleisj). Kern van dit traditionele gerecht is gemarineerd paardenvlees. Dat stuit sommigen misschien tegen de borst, maar bedenk wel dat poelet (in dobbelstenen gesneden stoofvlees) van paard malser en minder pezig is dan dat van rund. Ik liet mij overtuigen door Hub, een oud mijnwerker die dit thuis en soms voor de harmonie of andere vereniging kookt zoals hij het ooit van zijn moeder leerde. U kunt voor dit gerecht natuurlijk ook rundvlees gebruiken. Voorbereiden: marineren (1 nacht)

Lees meer