Category: Voorgerecht of tussengerecht
Bloemkoolsoep met vadouvan kruiden
Op mijn reis door Namibië at ik een eenvoudige, doch smakelijke bloemkoolsoep. De chef was zo vriendelijk het recept met mij te delen.
Lees meerpaddenstoelentaartje met tomaat en basilicum
Met oesterzwammen, shiitakes en ook andere paddenstoelen maak je in een handomdraai leuke en lekkere vegan gerechten. Dit vegan paddenstoelentaartje doet het heel goed als lunchgerecht of voorgerecht.
Lees meerIerse oester met whiskey en Perle Imperial kaviaar
Tijdens de speciale viering van St. Patrick’s Day in het Rotterdamse sterrenrestaurant Parkheuvel gaf topchef Erik van Loo – sinds 2005 een zeer gewaardeerd lid van de Chefs’ Irish Beef Club – samen met zijn zoon Juliën een vernieuwende invulling aan bekende recepten met Iers rundvlees, oesters en Ierse dranken. Ierland is niet alleen bekend vanwege zijn rundvlees, maar ook door oesters die in Nederland te verkrijgen zijn.
Lees meerBietensalade met gerookte zalm en dille
Dit gerecht is zo eenvoudig dat het meer een idee is dan een recept. Bietjes worden vaak gekookt verkocht. Gele bietjes bij de rode is leuk op het bordje, maar hoeft niet. Met een koekuitsteker maak je leuke vormpjes. Laat kinderen bijvoorbeeld sterretjes uitsteken van biet en komkommer. Voor 4 personen
Lees meer