Tag: tomaten

Ontbijt - 5 december 2019

Ontbijt uit de oven

Lees ook de die ik geschreven heb over het leuke en lekkere boek van Ajda Mehmet.

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 juni 2016

Kip gemarineerd in yoghurtdressing met watermeloensalade

Een heel licht zomers gerecht, dat je bij mooi weer op de barbecue bereid en met een (beetje!) regen binnen. De salade is overigens ook heerlijk bij andere barbecuegerechten.

Lees meer
Hoofdgerecht - 30 mei 2016

Lamsnek gestoofd met salie, knoflook en tomaten

Mijn broer en schoonzus in Friesland bestellen elk jaar een paar lammeren die voordat ze geslacht worden, met moeder in de wei van een vriend heel prettig leven. Het resultaat is supermals en zeer smakelijk vlees. De bouten braden we relatief kort of ze gaan aan het spit. Van de buiklap maak ik het liefst gepaneerde reepjes, eerst gaar ik het vlees dan in een kruidenbouillon met witte wijn en dan snijd ik het in repen die ik vervolgens paneer. Maar we maken er ook wel gehakt van, net als van alle onduidelijke afsnijdsels. De koteletjes gaan vaak om en om op de grill of worden als “lamsrek” ook kort in de oven bereid. De schouders worden heel zachtjes gestoofd, net als de nek, die - wat mij betreft - het allerlekkerste deel van het lam is (trouwens van een kalf ook!) Er zit niet al te veel vlees aan de nek maar wat eraan zit is zo waanzinnig lekker… Hoofdgerecht voor 4-5 personen Voorbereidingstijd ca. 20 minuten, stoven in de oven 3-4 uur

Lees meer
Hoofdgerecht - 20 mei 2016

Gevulde courgette met paddenstoelen

4 2 grote courgettes 500 g kastanjechampignons 200 g shiitakes 3 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 1/2 citroen 1 el verse tijmblaadjes 1-2 el verse oregano, fijngehakt 4 tomaten 150 g pittig belegen kaas braadslede Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de

Lees meer
25 maart 2016

Lamsschouder met venkelzaad, gepofte knoflook en tomaten

Lamsschouder met venkelzaad is voor mij het allerlekkerst als die heel langzaam in de oven wordt gegaard. Ik had Iers zuiglam. De venkelzaadjes, die ik eigenlijk had gekregen om thee van te zetten, zaten nog aan de schermen, dus die heb ik er ook bijgedaan. Gewoon uit een potje is venkelzaad ook heel lekker. Er zit vrij veel bot in zo’n schoudertje en voor vier personen is één echt te weinig. Dan ga je elkaar zo aan zitten kijken… Ik heb er dan ook twee klaargemaakt. Het restje was de volgende dag bijna nog lekkerder! Hoofdgerecht voor 4-6 personen Voorbereidingstijd ca. 10 minuten + 30 minuten op temperatuur komen, ovenbereidingstijd 2½ uur

Lees meer