Tag: tijm

lunchgerecht - 16 oktober 2017

Met schil en al geroosterde koolrabi met feta

  Eerst maar even het verschil tussen koolrabi en koolraap. Koolraap is een ronde wortel die onder de grond groeit en koolrabi groeit net boven de grond (vandaar dat hij er ook altijd zo netjes uitziet). De paars-rode variant van de koolrabi verschilt nauwelijks van smaak met de lichtgroene. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden, is gezond en heeft geen calorieën maar veel vitamine C. In dit recept word hij zelfs niet geschild. Alleen natuurlijk even gewassen. Als het blad er nog aanzit, koop dan de koolrabi met mooi stevig blad, dat je overigens als het echt mooi en stevig is, ook weer kunt gebruiken voor een salade.  

Lees meer
Hoofdgerecht - 11 juni 2016

Varkenskarbonade met salie Salsa Verde

De kruiden in mijn tuin doen het waanzinnig en als ik iets lekker vind, is het wel salie. Ik moet toegeven, ook omdat ik er weinig aan hoeft te doen. Na de winter gaat de struik vanzelf weer in bloei. Alleen al het erlangs lopen en even met je vingers de salie aanraken, maakt me blij. Deze salsa verde is genoeg voor 4 personen, maar ik verdubbel de hoeveelheid altijd, zodat ik nog wat in de ijskast heb voor de volgende dag. Door de pasta en dan een tomatensalade erbij, is ook een feest.

Lees meer
Hoofdgerecht - 10 juni 2016

Aardappelen in tijm-zoutkorst

Aardappels - Aardappels in zout korst maken is gewoon leuk om te doen op een zondagmiddag. De schil heb je nodig ter bescherming van de aardappels. Zo blijft de heerlijke smaak van de aardappel bewaart. Heerlijk met een zure kruidenroom of crème fraiche met mosterd. Eet er lekkere gegrilde worstjes en een salade bij.

Lees meer
Hoofdgerecht - 20 mei 2016

Gevulde courgette met paddenstoelen

4 2 grote courgettes 500 g kastanjechampignons 200 g shiitakes 3 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 1/2 citroen 1 el verse tijmblaadjes 1-2 el verse oregano, fijngehakt 4 tomaten 150 g pittig belegen kaas braadslede Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de

Lees meer
20 mei 2016

Ratatouille met merguez uit de oven

4-6 2 aubergines 2 courgettes 2 rode puntpaprika’s 1 gele paprika 1 grote ui, in dunne partjes 3 tenen knoflook, in partjes 1 el verse tijmblaadjes 1 el verse rozemarijnnaaldjes 1 el verse oreganoblaadjes, fijngehakt 8-12 merguez worstjes 1 el olijfolie braadslede Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine, courgettes en paprika’s

Lees meer