Tag: saffraan

Hoofdgerecht - 1 juli 2016

BBQ Mosselpakketjes met zeekraal en saffraanmayonaise

Het Zeeuwse mosselseizoen is in volle gang! In Frankrijk eten ze het hele jaar mosselen, die soms beter en soms iets minder lekker en “vol” zijn. Het Zeeuwse mosselseizoen loop vanaf nu tot april volgend jaar, want dan zijn ze gewoon het allerlekkerst. De groei, kwaliteit, textuur en smaak wordt o.a. beïnvloed door het voedsel in het water, wat weer te maken heeft met de temperatuur. Je kunt ze uitstekend rauw eten, traditioneel koken en met friet serveren, roken of stomen. Gewoon in een stoompan of zoals hier in pakketjes waarin ze in hun eigen vocht gaarstomen. Als we het droog houden op de barbecue en anders in de oven. Aan de lijn (zie weekmenu): Grill stukken paprika en plakken aubergine, courgette en ui. Besprenkel ze met wat olijfolie en citroensap. Serveer bij de mosselen. Hoofdgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd ca. 10 minuten+ bbq/oven heet laten worden + 10-15 minuten op de BBQ

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 juni 2016

Saffraan gemarineerde zalm en venkelsalade

Dit recept van mijn vriendin Ulrika Gustafsson is voor mij het ultieme zomergerecht. Iedere zomer verwen ik er mijn gasten en natuurlijk mijzelf mee. Het enige dat moeilijk is, is op tijd beginnen. De zalm heeft 48 uur nodig om te marineren, dus daar moet ik op tijd mee beginnen.

Lees meer
Hoofdgerecht - 2 juni 2016

Lamsvlees met abrikozen

Voorjaar, ook de tijd van het lamsvlees. Wil je geen lammetjes eten, gebruik dan kalfsvlees.

Lees meer