Maaltijdsoep

Vietnamese noedelsoep met spitskool en entrecote

Maaltijdsoep

Vietnamese noedelsoep met spitskool en entrecote

In deze Vietnamese noedelsoep met spitskool en entrecote worden lekker veel groenten verwerkt. Gebruik een zelfgemaakte bouillon of ga voor snel en gebruik bouillontabletten. Als je de groenten van te voren snijdt en tot gebruik bewaart in de koelkast dan heb je er ’s avonds bijna geen werk aan.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 30 minuten + 1 uur bevriezen

Bereidingswijze

  1. Leg de entrecote 1 uur in de diepvries zodat het vlees licht bevriest.
  2. Breng de bouillon met de gemberwortel, de helft van de rode peper, kaneel, steranijssterren, kruidnagels en vissaus aan de kook en laat op een laag vuur 15 minuten heel zachtjes koken. Snijd de rest van de peper in dunne schuine ringetjes.
  3. Bereid de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de plakjes wortel 3 minuten in ruim water met eventueel zout naar smaak. Schep ze met een schuimspaan uit het water, spoel ze koud en laat ze uitlekken.
  4. Kook de spitskool 2 minuten in hetzelfde water. Schep met de schuimspaan uit de pan, spoel koud en laat goed uitlekken. Snijd de entrecote in dunne plakjes.
  5. Doe de wortel, spitskool, taugé, entrecote, rode peperringetjes, limoen en koriander in schaaltjes.
  6. Verdeel de mihoen over 4 ruime kommen en schep er wortel, spitskool, entrecote en taugé bij. Schep de kokendhete bouillon in de kommen en garneer met rode peper en koriander. Geef de partjes limoen erbij.

Tip: vervang de entrecote ook eens door dunne reepjes zalm of garnalen.

Tip: liever geen vlees? Gebruik dan groentebouillon en roer dan 2 losgeklopte eieren door de hete bouillon.

Vietnamese noedelsoep met spitskool en entrecote

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer