Geroosterde prei met yoghurtsaus

Geroosterde prei met yoghurtsaus

Over het algemeen wordt prei vaker gekookt gegeten dan geroosterd. Maar door het roosteren wordt de prei iets zoeter van smaak en misschien daardoor wel lekkerder voor de kinderen.

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 185 graden.
  2. Meng de yoghurt met de citroenrasp, majoraan en suiker. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster de walnoten ca. 7 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn en lekker ruiken. Laat afkoelen en hak de helft van de walnoten fijn.
  4. Snijd de preien in de lengte doormidden en spoel ze af, maar houd ze wel in vorm. Leg ze in een enkele laag op een bakblik en besprenkel met olijfolie en het citroensap. Bestrooi met zout en peper.
  5. Rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven - draai ze in ieder geval één keer om – tot ze zacht zijn en mooi geroosterd met hier en daar een bruine plek .
  6. Leg de prei op een schaal en meng met de gehakte walnoten. Rasp de overgebleven walnoten over de prei. Druppel er nog wat mooie olijfolie over en serveer met de yoghurtsaus.
  7. Een simpel stukje vis of vlees smaakt hier perfect bij.

Geroosterde prei met yoghurtsaus

Ingrediënten

Preferred partner: Koken op hout!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer