Deze flower spruiten zijn heerlijk om als bijgerecht te serveren bij een hoofdgerecht van gevogelte of vlees. Of als een onderdeel van een vegetarische schotel. Serveer op een zalvige puree van pastinaak of aardappel als tussengerecht. Ook verrassend met orzo pasta en tomatensaus.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een hapjes pan met een dikke bodem. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak goudbruin.
- Schep de knoflook en rode peper uit de olie op een bord.
- Voeg de flower sprouts toe aan de pan met de olie. Roerbak enkele minuten. Voeg een kopje water toe. Breng op smaak met zout. Leg een deksel op de pan en stoom de spruiten 5 minuten. Verwijder de deksel en roerbak tot het vocht verdampt is. Prik met een scherp mesje in het dikke steeltje om te kijken of ze gaar genoeg zijn. Voeg de knoflook en rode peper toe en schep door elkaar.
recept van Yolanda van der Jagt