Toetje

Chocolade mousse voor veganisten en andere lekkerbekken

Toetje

Chocolade mousse voor veganisten en andere lekkerbekken

Zelf ben ik geen veganist, maar heb wel vrienden die veganist zijn en ik vind het meer dan leuk om hun gerechten te proeven. Zo aten we bij Valerie als dessert chocolade mousse. Als je niet weet dat het veganistisch is, heb je het ook niet in de gaten. Het ideale recept dus voor een gemengde groep vrienden.

Veel erover zeggen kan ik eigenlijk niet. Het is simpel, makkelijk een dag van te voren te maken en als je teveel hebt, smaakt het de volgende dag zeker net zo lekker!

Je hebt geen echte au bain marie pan nodig, want je kunt de chocolade met sojamelk ook smelten in een schaal die op een normale pan met kokend water past (video’s genoeg die laten zien hoe dat moet). Ik ben geen fan om chocolade te smelten in de magnetron omdat je het niet goed in de gaten kunt houden.  Maar als dat jouw manier is,  prima. Als het maar een gladde substantie wordt.

 

Bereidingswijze

  1. Breng water in een au bain marie pan aan de kook. Doe de chocola met de sojamelk in het bovenste deel van de pan en zet hem op de pan met het hete water. Smelt, al roerend de chocola, zet het vuur uit en haal de bovenste pan van het vuur. Laat het chocolademengsel een beetje afkoelen.
  2. Doe de tofu, maple siroop en het gesmolten chocolade mengsel in de keukenmachine. Voeg eventueel een scheut likeur toe. Draai de keukenmachine ca. 3 minuten. Stop tussentijds even om het mengsel van de kant te schrapen.
  3. Verdeel de mousse over 8 bakjes (ramequin, kopjes, enz.) of schep in een mooie serveerschaal. Laat de mouse een nacht in de koelkast opstijven.
  4. Decoreer de chocolademousse met fruit en chocolade schaafsel en serveer.

Chocolade mousse voor veganisten en andere lekkerbekken

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer