Kaasfondue met Hollandse blauwe

Kaasfondue met Hollandse blauwe

Kaasfondue eten we altijd maar een keer of twee per jaar. Een daarvan is in de week voor kerst. Omdat het zo gezellig en makkelijk is. Gezellig en makkelijk is ook mijn motto voor deze week. Even genieten van de sfeer in huis voor de drukke kerstweek begint.

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een pan met dikke bodem de wijn met de uitgeperste knoflook tot de wijn
  2. gaat bruisen.
  3. Roer er lepel voor lepel de geraspte kaas en de blauwe kaas er door. Wacht met iedere lepel tot de vorige opgelost is.
  4. Roer de maïzena met een garde goed door de room en schenk dit bij fondue. Blijf roeren tot het geheel bindt. Proef en breng op smaak met de pul biber. Schenk de fondue in een voorverwarmde kaasfonduepan en vervolgens op het rechaud.
  5. Zet ook het stokbrood en naar keuze de groenten, augurkjes en zilveruitjes op tafel.

Om te dopen: 1 stokbrood, in stukjes
Om uit te kiezen: gehalveerde cherrytomaatjes, worteltjes, gebakken champignons, stukjes bloemkool en broccoli
Erbij: augurkjes en zilveruitjes

Kaasfondue met Hollandse blauwe

  • Bereidingstijd: 20min
  • Aantal personen: 4
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer