Vlees

Biefstuk met versgebakken witbrood

Vlees

Biefstuk met versgebakken witbrood

De perfecte biefstuk bakken compleet met zelfgebakken brood en boterjus, volgens het stappenplan van Wilco Berends, lid van de Chef’s Irish Beef Club.

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de bloem met gist, zout, boter, basterdsuiker en melk tot een soepel deeg en kneed dit even door. Laat het deeg in de kom afgedekt met een doek of plasticfolie 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  2. Kneed het deeg daarna nog een keer door, verdeel het deeg in 4 stukken en leg deze in de ingevette broodvormpjes. Laat het deeg opnieuw 30 tot 60 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Schuif de broodvormen in de oven en bak de broodjes in 15 minuten mooi goudbruin en gaar.
  4. Wrijf de biefstukken in met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan met dikke bodem tot het schuim weg trekt. Bak de biefstukken in 4-6 minuten mooi bruin, keer ze na 2-3 minuten en bak ook de andere kant mooi bruin.
  5. Leg de biefstukken op een bakplaat en laat ze 2 minuten garen in de nog hete oven. Laat de biefstukken iets afkoelen, pak ze in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten. Leg de biefstukken terug in de pan en schenk het uitgelopen vocht erbij. Verwarm 1-2 minuten.
  6. Snijd de biefstukken in plakjes en serveer ze met versgebakken brood en boterjus.

Biefstuk met versgebakken witbrood

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer