Barbecue

5/15 Ribeye met sweet-chiliboter

Barbecue

5/15 Ribeye met sweet-chiliboter

Wat geweldig dat we met uitdekeukenvan8 ons eerste lustrum vieren. 5 jaar interessante, smakelijke verhalen en super recepten.

Ik herinner me nog zo goed dat onze zeer gewaardeerde collega Onno Kleyn 5 jaar geleden twijfelde of en hoe we het gingen volhouden om Uitdekeukenvan8 verschillende keren per week, maand in maand uit, van content te voorzien. Naast onze gebruikelijke drukke werkzaamheden. Hij vroeg zich oprecht af of we niet binnen de kortste keren zouden stoppen. Nee joh, zeiden we, als we ervoor gaan dan doen we dat gewoon. Natuurlijk wordt deze culisite van bevlogen vakmensen een succes. En zo is het gegaan! We zijn een ijzersterk  geëngageerd en enthousiast team dat de site altijd actueel houdt met allerhande food informatie en heerlijke recepten. Elk vanuit onze eigen foodexpertise en voorkeuren. Nu voor onze verjaardag nieuwsbrief besloten we de 5 jaar kracht bij te zetten met extra lekkere recepten met 5 ingrediënten.

Ik heb daarvoor geput uit mijn culikalender 5/15, die ik in 2007 maakte, met voor een heel jaar, elke dag handige snelle tips en elke week een recept voor een hoofdgerecht van maximaal 5 ingrediënten, die ook nog eens in 15 minuten klaar zijn.

De Ribeye met sweet-chilliboter en minifrietjes die begin juni op de kalender stond is heerlijk van de grill maar kan natuurlijk ook de BBQ.

Ribeye met sweet-chiliboter en frietjes

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd ca. 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de frietjes in een hete oven van 250°C in 10-15 minuten goudbruin.
  2. Meng ondertussen de kruidenboter met de sweet-chilisaus.
  3. Wrijf de ribeyes in met de steakkruiden en gril ze in een grillpan, onder de grill of op een gloeiende BBQ aan beide kanten bruin van buiten en rosé van binnen (2-3 minuten aan elke kant).
  4. Leg de ribeyes op 2 warme borden. Verdeel de sweet-chiliboter erover.
  5. Schep de frietjes ernaast.

Lekker met een groene salade.

Halveer of vermeerder het recept verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

5/15 Ribeye met sweet-chiliboter

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer