Een verrassing in Parijs van mijn lijst

  Posted on   by   Geen reacties

Ongeveer twee jaar geleden knipte ik uit de NRC een verhaal over een Japans restaurant met een heel kleine deur. Dat adres ging op mijn Parijse verlanglijst. En waar werd ik gisterenavond uitgenodigd, juist ja, bij dit Japanse restaurant. Shu is op 8 Rue Suger (6e arr), het is in een kelder en heeft niet veel plaatsen. De specialiteit is Kushiague, groenten, vlees en vis in gefrituurd brooddeeg, mooi en verfijnd. Een diner om nooit te vergeten. Ben je ooit in de gelegenheid, wel reserveren want Shu heeft maar plaats voor een man of 20.

Nog twee tips om op je Parijs-lijst te zetten: lunchen bij Judy, 18 Rue de Fleurus (6e arr) voor een vegetarische lunch en een bezoekje brengen aan La Meringaie (21 Rue de Levis, 17e arr) waar je alleen maar Meringue taarten in allerlei soorten en maten kunt kopen.


Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *