Blog

Een verrassing in Parijs van mijn lijst

Ongeveer twee jaar geleden knipte ik uit de NRC een verhaal over een Japans restaurant met een heel kleine deur. Dat adres ging op mijn Parijse verlanglijst. En waar werd ik gisterenavond uitgenodigd, juist ja, bij dit Japanse restaurant. Shu is op 8 Rue Suger (6e arr), het is in een kelder en heeft niet

Blog

Een verrassing in Parijs van mijn lijst

Ongeveer twee jaar geleden knipte ik uit de NRC een verhaal over een Japans restaurant met een heel kleine deur. Dat adres ging op mijn Parijse verlanglijst. En waar werd ik gisterenavond uitgenodigd, juist ja, bij dit Japanse restaurant. Shu is op 8 Rue Suger (6e arr), het is in een kelder en heeft niet

Een verrassing in Parijs van mijn lijst

Ongeveer twee jaar geleden knipte ik uit de NRC een verhaal over een Japans restaurant met een heel kleine deur. Dat adres ging op mijn Parijse verlanglijst. En waar werd ik gisterenavond uitgenodigd, juist ja, bij dit Japanse restaurant. Shu is op 8 Rue Suger (6e arr), het is in een kelder en heeft niet veel plaatsen. De specialiteit is Kushiague, groenten, vlees en vis in gefrituurd brooddeeg, mooi en verfijnd. Een diner om nooit te vergeten. Ben je ooit in de gelegenheid, wel reserveren want Shu heeft maar plaats voor een man of 20.

Nog twee tips om op je Parijs-lijst te zetten: lunchen bij Judy, 18 Rue de Fleurus (6e arr) voor een vegetarische lunch en een bezoekje brengen aan La Meringaie (21 Rue de Levis, 17e arr) waar je alleen maar Meringue taarten in allerlei soorten en maten kunt kopen.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.