Blog

Kerstmis met Martha Stewart

In december denk ik altijd wat het afgelopen jaar gebracht heeft. Van droevig tot heel fijn. En... ik haal het kerstboek van Martha Stewart tevoorschijn.

Blog

Kerstmis met Martha Stewart

In december denk ik altijd wat het afgelopen jaar gebracht heeft. Van droevig tot heel fijn. En... ik haal het kerstboek van Martha Stewart tevoorschijn.

Kerstmis met Martha Stewart

In Kerstmis met Martha Stewart ga ik even terug in de tijd. Martha Stewart is een bekende Amerikaanse culinaire auteur. Ik heb veel recepten van haar gekookt en was een echte fan.

December is de maand van even terugkijken, althans voor mij. Het was in veel opzichten een hectisch jaar. Van droevig tot heel fijn. Een van de dingen die ik in december doe is het Kerstboek van Martha Stewart tevoorschijn halen. En dit jaar heeft het misschien zin, want ik vier het thuis met vrienden, gewoon in de kou en niet bij de kinderen in de warmte. De eerste keer in 8 jaar; de boom is al gekocht. Nu nog bedenken wat we gaan eten, maar op onze site staan meer dan genoeg recepten waaruit ik kan kiezen.

Het boek Christmas van Martha Stewart

Dat kerstboek CHRISTMAS, entertaining, decorating, and giving van Martha Stewart is al behoorlijk oud (1989), maar ik denk dat ik de meeste boeken uit de beginperiode van Martha heb. De receptuur was leuk en klopte altijd. Ik reisde 45-jaar geleden regelmatig door Amerika en was fan van de Amerikaanse keuken en proefde in bijna elke staat de specialiteiten. In 2008 kwam mijn kook/reis boek De Verenigde Smaken van Amerika uit. Elke keer als ik in Amerika was nam ik weer een boek van Martha mee naar huis. Die liefde is inmiddels wat bekoeld, maar het respect voor het imperium dat ze heeft opgezet heb ik nog altijd.

Christmas Pudding

Dit kerstboek is zo’n boek waar ik uiteindelijk niet veel aan heb, maar elk jaar weer heerlijk vind om door te bladeren. De kerstsfeer wordt er zo goed in aangegeven. Sneeuw, alles mooi versierd, gezellige bijeenkomsten met leuke vrienden, zelf kerstversiering maken, koekjes bakken met de kinderen, cadeaus heel mooi inpakken, gingerbread huisjes maken, mooie kerstverlichting, enzovoort. Dat bereik ik nooit, want het past niet helemaal bij mij. 

Gezelligheid in de jaren 70

Natuurlijk wil ik warmte en gezelligheid in huis, wie wil dat niet. Maar dan wel mijn eigen soort gezelligheid. Dus het proberen een ‘centerpiece’ uit het boek na te maken met goudgekleurde balletjes die ik vast moet zetten met een lijmpistool heb ik al jaren geleden opgegeven.

Kerstversiering maken

Ik volg m’n eigen creativiteit, want dat is toch eigenlijk het belangrijkst. Het gaat om de mensen en niet om de spullen. Ik heb het boek weer tevoorschijn gehaald en ga het vanavond heel goed doorlezen en genieten van de mooie foto’s, de fijne teksten en de gecreëerde sfeer en wie weet ontdek ik dat ene strikje wel waarvan ik denk: he, dat is een leuke manier om te strikken. En dat probeer ik dan, wie weet. De rest bepaal ik. Ook of die ene lelijke, maar dierbare bal dit jaar in de boom hangt. 

Maak van Kerstmis jouw feest. Doe inspiratie op uit alle mooie plaatjes die je de hele maand voorbij ziet komen, maar creëer je eigen mooie Kerst met de mensen die je dierbaar zijn.

Merry Christmas

Nelleke Van Lindonk

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *