De Hollandse Nieuwe is er weer. Heb jij hem al geproefd? Ook dit jaar weer een feest om te eten. De eerste eet ik altijd zo om goed te kunnen proeven. En daarna heerlijk met wat augurk en zelf gesneden uitjes. Dat maakt echt het verschil. En zeg nou zelf hoeveel werk ik het om een uitje te snipperen? En ook dat is een verschil een kleine blokje gesnipperde ui of een in dunne ringetjes gesneden ui. Proef het verschil zelf. De crunch van een fijn gesnipperde ui is precies wat je zoek bij het eten van de zachte haring. Eet iedere week een keer haring op brood. Super gezond, makkelijk en lekker!
Pitloze avocado
Primeur! In Engeland hebben ze een pitloze avocado geïntroduceerd bij Marks&spencers. Avocado’s zijn hot en hip. Er is zelfs een restaurant dat de ‘Avocado show’ heet in Amsterdam. Pitloze avocado’s konden ook niet uitblijven. Het schoonmaken van een avocado is niet ingewikkeld, wel kan het een gevaarlijk klusje zijn omdat je op de gladde pit
Lees meerPrimeur; Zeeuwse hangcultuurmosselen geoogst
We hebben een primeur! De eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen van 2017 zijn op zee geoogst. Deze lokale en zuivere vorm van bio landbouw zorgt voor heerlijke mosselen. Mosselen uit Zeeland zijn 100% natuurlijk. Ze hangen aan grote trossen in het water en komen niet op de bodem. Koop nu bij de visboer een bak mosselen. Omdenken;
Lees meerHangop maken zoet en hartig (labne)
Hangop of labne maken duurt wel even maar je hoeft er niet bij te blijven dus ben je eigenlijk maar een paar minuten bezig. Je hebt een schone theedoek of passeerdoek nodig. Een passeerdoek is een grof geweven witte katoenen doek. Door de passeerdoek of theedoek heet te wassen (kookwas) en heet te strijken worden
Lees meer