Brunch

Een warme vissoep voor een zonnige dag

Brunch

Een warme vissoep voor een zonnige dag

Een aantal keren per jaar komen wij met ‘uit de keuken van 8’ bij elkaar. Naast het feit dat we op de hoogte willen zijn van waar iedereen aan werkt, bespreken we ook nieuwe trends of speciale culinaire vondsten die we tijdens een reis hebben ontdekt. Het unieke aan onze groep is dat iedereen culinair bezig is, maar allemaal op ons eigen terrein. Soms overlappen we elkaar en werken we samen, maar het is mooi om te zien hoe groot het culinaire gebied is waarin we opereren. Van professionele chef activiteiten tot product ontwikkeling tot kookboeken schrijven, enz. En… we lachen ook nog behoorlijk als we bij elkaar zijn; dat blijft belangrijk. Elke keer ben ik weer verbaasd hoeveel je kunt doen in 3 uur.
We koken voor onze meetings allemaal een gerecht en na alle bespreekpunten afgewerkt te hebben, komen onze gerechten op tafel. Best een uitdaging, want er zit wel een groot ‘smaakpanel’ aan tafel.
Afgelopen keer maakte ik een vissoep en het was een topper. Het fijne is altijd, dat je bij zo’n waslijst aan ingrediënten eerst denkt, dat gerecht duurt me veel te lang, maar dan merkt dat de bereiding een fluitje van een cent is.

 

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de kokosolie in een grote soeppan op middel vuur. Voeg de selderij, wortel, ui, groene paprika en knoflook toe en bak 8 tot 10 minuten.
  2. Roer er de tomatenpuree door. Voeg tot slot de visbouillon, room, aardappelen, tomaten uit blik met het vocht, Worcestershire saus, peper, laurierblad en wat zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en kook de aardappels in ca. 30 minuten gaar. Roer de soep af en toe door.
  3. Als de aardappels gaar zijn, voeg de rum toe en laat nog 5 minuten op zacht vuur staan. Doe er nu de vis bij en kook nog een minuut of 8 tot je de vis met een vork uit elkaar kunt halen.
  4. Serveer de soep warm en geed er, als je in de juiste zomerstemming bent, een Piña Colada bij.

Een warme vissoep voor een zonnige dag

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer