Hoofdgerecht

Pasta met ossenstaart ragout

Hoofdgerecht

Pasta met ossenstaart ragout

Ossenstaart? Pfff, beetje ouderwets en wel een erg lang recept. Dat klopt, maar ook een recept waar 2,5 uur oventijd in zit en makkelijk te maken is. Hoe lang geleden is het niet dat je een recept met ossenstaart maakte. Ga met dit recept even terug naar vroeger. Het vergt inderdaad wat tijd, maar… het gerecht is ideaal van te voren te maken omdat de ossenstaart ragout zeker 4 dagen in de koelkast bewaard kan worden. Opnieuw een recept voor als je eters krijgt en je toch net iets anders met je pasta wilt doen. Ik heb wel moeten zoeken naar de strozzapreti pasta. Helaas niet gevonden, maar ook met ziti was het al ongenadig lekker.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Kruid de stukken ossenstaart met zout en peper.
  2. Verhit 2 eetlepel olie, in een pan die ook in de oven kan, op middel vuur en braad de ossenstaarten aan alle kanten bruin in ca. 15 minuten. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  3. Bak nu ui, wortel, bleekselderie al roerend in dezelfde pan in ca. 5 minuten tot de groente zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Leg de ossenstaarten weer terug in de pan en begiet met de wijn, bouillon en 2 theelepels rozemarijn. Het vlees moeten net onder staan. Zo niet, giet er dan nog wat water bij. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet in de oven. Check halverwege even, het vlees moet zeker tot 2/3 met vocht bedekt zijn. Kook ca. 2 tot 2,5 uur tot het vlees makkelijk van het bot loslaat. Schep de ossenstaarten uit de pan. Je pan ziet er nu aan de binnenkant behoorlijk donker uit. Althans dat was bij mij het geval. Maar geen probleem, het is niet omdat het verbrand is.
  4. Laat de oven aan. Meng het brood met 2 eetlepels olijfolie op en bak het goudbruin in ca. 5 minuten. Laat het broodkruim afkoelen en meng het dan met de mierikswortel en 2 theelepels rozemarijn.
  5. Haal het vlees van de botten, doe terug in de pan en verwijder de botten.
  6. Kook de pasta niet helemaal gaar. Laat uitlekken, maar bewaar 200 ml van het kookvocht.
  7. Breng de ossenstaart ragout weer aan de sudder, voeg de gekookte pasta toe met wat pastavocht en schep goed door. Kook op middel vuur nog ca. 3 minuten tot de saus wat dikker wordt en voeg eventueel nog wat vocht toe als het te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het mierikswortel broodkruim.

Pasta met ossenstaart ragout

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer