Blog

Cloud Bread van TikTok

Toen ik de top tien Food Trends 2022 van Tik Tok las, ging er wel even een wereld voor me open. Altijd leuk om iets nieuws te ontdekken.

Blog

Cloud Bread van TikTok

Toen ik de top tien Food Trends 2022 van Tik Tok las, ging er wel even een wereld voor me open. Altijd leuk om iets nieuws te ontdekken.

Cloud Bread van TikTok

In het tijdschrift Food & Wine las ik over de top 10 TikTok Food Trends in 2022. Cloud Bread staat op nummer 1. Er waren een aantal trends waarvan ik het bestaan niet wist, zoals Cloud Bread, Mug Cake en Butter Boards. Natuurlijk heb ik alle tien de trends op het ‘net’ bekeken en Cloud Bread – dat uit opgeklopt eiwit met wat suiker en maïszetmeel bestaat – gemaakt.

cloud bread maken
Opgeklopt eiwit met suiker en maïszetmeel

Met kleurstof kun je er nog mooie kleuren aangeven. Tijdens mijn zoekacties las ik ook dat het al lang bestaat, maar voor mij was het totaal nieuw.  Wat me vooral opviel was, wat je ruikt als je het ‘brood’ openbreekt: eieren. TikTok is niet helemaal mijn doelgroep, maar deze top tien fascineerde me wel.

Zoek de top tien op en verras je tienerdochter of -zoon met gekleurd Cloud Bread of een van de andere trends. Eet smakelijk!

Cloud Bread uit de oven
  1. Cloud Bread (Wolkenbrood): met 3.4 miljard views
  2. Baked oats (Gebakken havermout): 1.3 miljard views 
  3. Charcuterie boards (charcuterie plank): 1.2 miljard views
  4. Pasta chips (in de oven met kruiden geroosterde pasta): 1.1 miljard views
  5. Mug cake (met zelfrijzend bakmeel in de magnetron gemaakte cake in een kop): 1 miljard views
  6. Birria tacos (streetfood uit Mexico; warme gevulde grote taco’s met vlees, kip of groenten): 922.2 Miljoen views
  7. Pink sauce (roze saus gemaakt van pitahaya): 599.8 miljoen views
  8. Cinnamon rolls (kaneel broodjes):597 miljoen views
  9. Nacho tables (tafel bestrooid met nacho’s en bakjes met saus om de nacho’s in te dopen): t415.1 miljoen views
  10. Butter Boards (een dikke laag opgeklopte boter bestrooid met zout en ingrediënten als kruiden, noten, groente, enzovoort. En dan dippen met brood of crackers): 358.4 miljoen views

Nelleke van Lindonk

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *