Bij de visman lag een hele pulpo en ik kon de verleiding niet weerstaan om daarmee aan de slag te gaan. De tentakels wilde ik vooral gebruiken voor de grill zoals ze dat lijken te doen bij de Tapasbar Català in de spui straat 299 in Amsterdam (heel fijn tapas adres!). Ik weet niet of zij de tentakels eerst voorkoken maar ik heb het niet gedaan en het was heerlijk. De rest van de Pulpo heb ik gebruikt voor een inktvissalade waarvoor ik binnenkort het recept zal geven. In plakjes gesneden kun je de gegrilde pulpo-tentakels als tapas of voorgerecht geven (je kunt ze in plakjes of in z’n geheel grillen). Met rijst en groenten of brood is het ook heel lekker als hoofdgerecht.
4-6 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten
Bereidingswijze
- Houd de tentakels een voor een onder de koude kraan. Verwijder met je vingers het vlies dat strak om te tentakels zit. Dep de tentakels droog.
- Verhit een grillplaat of grillpan en grill de tentakels 4-5 minuten, telkens keren.
- Bestrooi ze halverwege rondom met wat paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, peper en zout.
- Leg ze op een schaal en knijp de citroen erover uit. ®José van Mil