Cuisine: Arabisch
Kip met mandarijn en venkel
Ik ben fan van Ottolenghi, zijn boeken inspireren mij enorm. Al zijn de ellelange ingrediƫntlijsten vaak de reden dat ik het gerecht niet precies zo maak als in het boek staat. Zo is dit gerecht een uitgeklede versie van zijn gebraden kip met clementines. Door gebruik te maken van kippendijen, de ingrediƫnten wat te reduceren en de marineertijd te skippen is het een wat toegankelijker gerecht geworden. Een heel fijn gerecht voor als je gasten krijgt want net als met stoofpotjes je hebt er tijdens het bereiden bijna geen omkijken naar. Voorbereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten Hoofdgerecht voor 4 personen
Lees meerAubergine met tahini en zeebaarsfilet
Enjoy de Enjoya, deze nieuwe rood-gele paprika ziet er prachtig uit, heeft en zoete smaak en mooi knapperig en vlezig vruchtvlees. En het leuke is dat deze paprika toevallig is ontstaan, een prachtig cadeautje van moeder natuur! Op www.enjoya.com kun je meer lezen. Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten Hoofdgerecht voor 2 personen
Lees meerKipfilet uit de contactgrill met koriandercouscous
Kruidig, maar ook licht. De smaak van het gerecht hangt heel erg af van de ras el hanout die je gebruikt. Er zijn zoveel verschillende melanges, waardoor de smaak van hetzelfde gerecht zeer van elkaar kan verschillen.
Lees meerGeroosterde groenten met rash el hanout en feta
Vandaag vegetarisch. Geroosterde groenten is een van mijn favorieten. Je kunt het goed voorbereiden en de oven doet het meeste werk!
Lees meer