Tag: zwart sesamzaad

Hoofdgerecht - 14 december 2023

Miso zalm

Een klein feestje is dit gerecht altijd voor mij. Zeker met mijn zelfgemaakte miso. Houd er rekening mee dat de zalm 1 tot 2 uur in de koelkast moet marineren. Als je graag Japans kookt, zorg er dan voor dat je deze 4 basis ingrediënten in huis hebt. Ze komen bijna in elk Japans gerecht voor. Dat zijn: mirin (zoete rijstwijn), Japanse sojasaus, sake (Japanse wijn) en rijstazijn (azijn gemaakt van rijst). Vaak heb je maar een eetlepel nodig, je kunt er behoorlijk wat gerechten mee bereiden.  

Lees meer
Rijst - 30 oktober 2021

Sushipizza

Een nieuwe kijk op eten. Op zoek naar de laatste trends voor een presentatie kwam ik de sushipizza tegen. Interessant om te zien hoe authentieke gerechten worden gemixt tot een compleet nieuw gerecht. Klassiekers die we al jaren kennen, worden nu omgetoverd tot zoals bijvoorbeeld; naan taco's, sushipizza's en kimchi pasta carbonara. Veel al worden de gerechten vegan gemaakt. Fast food dat jonge mensen aanspreekt: 'personalised food'. Zet alle kommetjes met de toppings op tafel, zo kan iedereen variëren met de ingredienten en zijn eigen nori pizza maken met sushirijst en toppings. P.S.: Google gerust op Instagram voor meer inspiratie tussen de 34.8 K berichten.

Lees meer
Hoofdgerecht - 21 juni 2021

Vis met zeekraal in bladerdeeg

Een recept ontstaat bij mij vaak als ik onverwacht gasten krijg en dan uit wat ik in huis heb iets op tafel moet toveren. Zo zijn ook deze bladerdeegpakketjes ontstaan. Die zijn zo lekker, dat ik ze na de eerste keer al een aantal keer opnieuw gemaakt heb. Elke keer natuurlijk weer net iets anders. In dit pakketje zijn zowel roodbaars als zalm verwerkt. Maar je kunt ook voor alleen roodbaars of voor alleen zalm gaan.

Lees meer