Tag: gierst

Lunch box - 17 januari 2022

Vrolijke wintersalade met gierst

Januari is een maand waar ik moeite mee heb, zeker als de dagen zich zoals nu grijs en miezerig aaneen rijgen. Daar word ik moedeloos van. Wandelen helpt en… koken ook! Mijn remedie: een flink ingewikkeld en tijdrovend recept met vooral veel snij- en hakwerk opzoeken. Of in mijn geval, zelf bedenken en opschrijven. En dan lekker aan de slag in de keuken. Dat verzet de zinnen en voor je het weet ben je weer vrolijk. Met deze salade, waar je dus wel een tijdje mee bezig bent, zet je kleur op tafel! En dat is precies wat we in deze tijd van het jaar nodig hebben. Daar word je vrolijk van en… elke kleur groente levert weer andere vitamines en mineralen en geven zo je weerstand een boost!

Lees meer
Gebak - 12 juli 2021

Mini quinoataartjes met blauwe bessen

Het is blauwe bessen seizoen in Nederland! Maak er gebruik van en ga zelf bessen plukken. Als je weer thuis bent maak je er deze onverwacht lekkere 'gezonde' taartjes van. De bakjes zijn gemaakt van een mengsel van quinoa en havermout. De vulling is een puree van gierst en amandelmelk. En bovenop liggen die heerlijke blauwe bessen. Eet smakelijk!

Lees meer
Hoofdgerecht - 27 mei 2016

Hartige gierstkoekjes met zoete aardappel

Een paar jaar geleden ontdekte ik gierst. Een heerlijke 'vergeten' graansoort, althans voor mij was dat het geval. Ik ben het gaan waarderen en maak regelmatig deze hartige gierstkoekjes. Serveer er een sausje van yoghurt en gerookte paprika of een kerrie sausje van zelfgemaakte mayonaise bij en garneer de sausjes met wat bosui.

Lees meer
27 mei 2016

Gevulde paprika met gierst

Een bijgerecht met gierst. Je kunt de paprika's van te voren klaarmaken en later in de oven bakken. Een andere mogelijkheid is om kleine paprika's met dit mengsel te vullen en ze als hapje of voorgerecht te serveren. Bak de kleine versie 8 tot 10 minuten.

Lees meer