Tag: avocado
Chili van witte bonen en paprika
Chili van witte bonen en paprika is een recept uit de New York Times, dat ik regelmatig maak. Gewoon een heel lekker gerecht, makkelijk te maken, kindvriendelijk, herfstig en gezond. Door de sojasaus en de harissa komt de umami en pittigheid naar boven. Let wel op dat je niet in één keer de pepers en harissa erbij doet. Als je het te scherp maakt, is het waarschijnlijk niet meer kindvriendelijk. Dan maar wat extra kleingesneden pepertjes als garnering. Als het geheel te dik wordt, kun je er nog wat water bij doen, maar bij mij is dat nooit nodig. Als je de yoghurt en feta niet als garnering gebruikt, kunnen de veganistische vrienden ook gezellig mee-eten. En tot slot: perfect gerecht om in te vriezen, dus maak genoeg.
Lees meerZomerse avocado met gerookte zalm, voor- of lunchgerecht
Op warme dagen hoef ik niet altijd warm te eten. Gerechtjes als meloen, gazpacho ( een koude Spaanse soep), artisjokken met dip, avocado, met garnalen of zalm, een goede rijpe kaas en ijs of een bak kersen toe. Heerlijk en als het kan buiten.
Lees meerGuacamole
1 rijpe tomaat 1/2 bosuitje 1/2 bosje koriander 1/2 limoen 2 rijpe avocado’s Snijd de tomaat in vieren en verwijder de pitjes. Dep de partjes droog en snijd ze in kleine blokjes. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Houd een paar ringetjes apart en hak de rest fijn. Houd een toef koriander apart en hak
Lees meerOntbijt uit de oven
Lees ook de die ik geschreven heb over het leuke en lekkere boek van Ajda Mehmet.
Lees meerBietensalade met witlof en avocado
Een salade in de hoop op veel zonnige dagen en buiten eten.
Lees meer