Hoofdgerecht

Zwarte rijstsalade met sperziebonen en oranje paprika

Hoofdgerecht

Zwarte rijstsalade met sperziebonen en oranje paprika

Dit is een super salade voor als het mooi weer is! Er zit wat betreft voedingsstoffen eigenlijk alles in wat je nodig hebt, maar is ook erg lekker met op de barbecue geroosterde merguez of andere worstjes. Zwarte rijst heeft een stevig zwart of heel donkerbruin vliesje rond de korrels. Dit geeft de rijst een heerlijke smaak en een stevige beet, maar maakt de kooktijd wel wat langer. Zwarte rijst kun je kopen bij goed gesorteerde supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan 350-400 ml water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook de rijst afgedekt in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  2. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Halveer ze of snijd ze in drieën. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat de bonen goed uitlekken.
  3. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de paprika in de lengte in vieren, verwijder de zaadjes en snijd deze stukken in dunne reepjes.
  4. Klop in een schaal de azijn met mosterd, 3-4 eetlepels olijfolie, tijm en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing. Schep de rijst erdoor tot alle korrels rondom bedekt zijn met een glanzend laagje. Laat de salade 15 minuten intrekken.
  5. Snijd de halloumi in blokjes van 2 cm. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes halloumi in 2-4 minuten rondom bruin.
  6. Schep de sperziebonen, tomaatjes en reepjes paprika door de salade en strooi de halloumi erover.

Zwarte rijstsalade met sperziebonen en oranje paprika

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer