Stoofschotel met kalfsvlees, courgette en amandelen

Door Annelene van Eijndhoven      , ,

februari 17, 2020

Dit Marokkaanse gerecht kan gemaakt worden in een braadpan of in een Tajine. Een Tajine is een Marokkaanse schaal van aardewerk met een kegelvormig deksel. Ik zet mijn tajines altijd op een vlamverdeler of in de oven.

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 1 uur 30 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 g kalfsriblappen of kalfssucadelappen

4 eetlepels zonnebloemolie

1 ½ theelepel zwarte peper

1 ½ theelepel gemberpoeder

zout

½ theelepel kurkuma

mespunt of enkele draadjes saffraan

2 uien

3-4 tomaten

3 eetlepels fijngesneden verse koriander

2 eetlepels fijngesneden platte peterselie

1 courgette

300 g (diepvries) doperwten

75 g amandelen

Bereidingswijze

1Dep het vlees met keukenpapier droog en snijd het in stukken van 4 – 5 cm.

2Verhit 3 eetlepels olie in een pan en doe er het vlees in met peper, gemberpoeder, zout, kurkuma en saffraan. Bak rondom aan.

3Pel de uien, snijd ze in smalle repen en bak ze mee.

4Kruis de tomaten in, dompel ze kort in kokend water zodat het vel loslaat, laat schrikken in koud water en trek de velletjes eraf. Snijd de tomaten in partjes en schep ze met de helft van de koriander en de peterselie door het vlees. Schenk er ca. 2 dl heet water bij.

5Laat het vlees op laag vuur sudderen en gaar worden in ca. 1 ½ uur.

6Snijd de courgette in plakjes van ½ - 1 cm. Stoof ze met de erwtjes de laatste 15 minuten met het vlees mee. Lepel stoofvocht over de groenten. De erwtjes kunnen ook apart gekookt worden.

7Verhit 1 lepel olie in een koekenpan en bak hierin de amandelen lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.

8Proef de smaak van het gerecht. Strooi er de rest van de koriander, peterselie en de amandelen over.

9Eet met Marokkaans of Turks brood.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.