Hoofdgerecht

Stoofschotel met kalfsvlees, courgette en amandelen

Hoofdgerecht

Stoofschotel met kalfsvlees, courgette en amandelen

Dit Marokkaanse gerecht kan gemaakt worden in een braadpan of in een Tajine. Een Tajine is een Marokkaanse schaal van aardewerk met een kegelvormig deksel. Ik zet mijn tajines altijd op een vlamverdeler of in de oven.

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees met keukenpapier droog en snijd het in stukken van 4 – 5 cm.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en doe er het vlees in met peper, gemberpoeder, zout, kurkuma en saffraan. Bak rondom aan.
  3. Pel de uien, snijd ze in smalle repen en bak ze mee.
  4. Kruis de tomaten in, dompel ze kort in kokend water zodat het vel loslaat, laat schrikken in koud water en trek de velletjes eraf. Snijd de tomaten in partjes en schep ze met de helft van de koriander en de peterselie door het vlees. Schenk er ca. 2 dl heet water bij.
  5. Laat het vlees op laag vuur sudderen en gaar worden in ca. 1 ½ uur.
  6. Snijd de courgette in plakjes van ½ - 1 cm. Stoof ze met de erwtjes de laatste 15 minuten met het vlees mee. Lepel stoofvocht over de groenten. De erwtjes kunnen ook apart gekookt worden.
  7. Verhit 1 lepel olie in een koekenpan en bak hierin de amandelen lichtbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
  8. Proef de smaak van het gerecht. Strooi er de rest van de koriander, peterselie en de amandelen over.
  9. Eet met Marokkaans of Turks brood.

Stoofschotel met kalfsvlees, courgette en amandelen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer