Lunch

Salade met Nieuwe Haring, avocado en, radijs

Lunch

Salade met Nieuwe Haring, avocado en, radijs

Afgelopen zaterdag 17 juni was het vlaggetjesdag in Scheveningen. Hiermee wordt de komst van de Nieuwe haring gevierd op de eerste zaterdag na de officiële start van het Nieuwe Haringseizoen, dit jaar op 14 juni. De vangst en verwerking van de Hollandse Nieuwe vindt tegenwoordig voornamelijk plaats in Scandinavië: Het Noorse Egersund, het Deense Skagen en een klein deel in Schotland.

De benaming : Hollandse Nieuwe, Hollandse Maatjesharing en Hollandischer Matjes is sinds verleden jaar beschermd met de Europese erkenning: ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit ‘ (GTS).  Geloof me, ze zijn heerlijk dit jaar. Smullen dus.

Bereidingswijze

  1. Maak de radijsjes schoon, leg ze even in een bakje koud water.
  2. Roer voor de saus mayonaise en yoghurt door elkaar en breng op smaak met mosterd of mierikswortel, bieslook en zout en peper.
  3. Maak de sla schoon en slinger de malse blaadjes droog in een slacentrifuge.
  4. Verwijder de schil van de avocado, snijd het vruchtvlees in partjes en bedruppel ze met citroensap. Snijd de radijsjes in plakjes.
  5. Verdeel sla, avocado en radijs over 4 borden, schep er wat saus bij en serveer de rest van de saus apart.
  6. Leg vlak voor serveren de haring op de salade, naar keuze in z’n geheel of in stukjes.

Salade met Nieuwe Haring, avocado en, radijs

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer