Bijgerecht

Met miso geglaceerde aubergine

Bijgerecht

Met miso geglaceerde aubergine

 

Een snel voorafje of  bijgerecht met umami smaak. Het kost je 15 minuten, is vegan en smaakt heerlijk. En weer eens wat anders dan gevuld met gehakt. Door de inkepingen die je in het vruchtvlees maakt, wordt het miso mengsel goed geabsorbeerd.

Heb je een vloeibare Miso (M1minute Miso) in huis, gebruik dan 2 eetlepels en geen water. De vloeibare miso is heel makkelijk te gebruiken als je snel een misosoep wilt maken. Eigenlijk heb je, naast miso, maar drie basis ingrediënten in je voorraadkast nodig als je van Japans eten houdt: Mirin (zoete rijstwijn), Sake (om te koken) en rijstazijn. Daarmee zijn heel veel Japanse gerechten te bereiden.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill in de oven. Bedek een bakblik of schaal met ingevet bakpapier.
  2. Meng in een kleine kom de miso, suiker, mirin, rode pepervlokken en leng eventueel aan met water tot een gladde saus. Zet apart.
  3. Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd de aubergines in de lengte doormidden.
  4. Maak met de punt van een scherp mes drie tot vier diagonale inkepingen in het vlees want dat zorgt ervoor dat het miso mengsel goed wordt geabsorbeerd.
  5. Leg de aubergine met de schil naar boven op het bakblik en zet het op ongeveer 10 cm van de grill in de oven. Laat de huid zo in ca. vier minuten zacht worden. Haal het bakblik uit de oven, keer de aubergines om en besmeer ze met het miso mengsel. Zet het bakblik ongeveer 5 minuten terug in de oven tot de saus mooi bruin bubbelt. Haal ze uit de oven en bestrooi met sesamzaad, bosui en eventueel koriander.

Met miso geglaceerde aubergine

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer