Hoe maak je Vlierbloesemchampagne
Hoe maak je Vlierbloesemchampagne

Hoe maak je vlierbloesemchampagne

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken    

juni 5, 2019

Houd je van vlierbloesem dan moet je in deze periode eens een paar flessen vlierbloesemchampagne maken! De vlieren staan nu in volle bloei en de bloemen geuren verrukkelijk maar die zijn ook zo weer weg. Bij mij staan er alweer een aantal flessen vlierbloesemsiroop in de kelder. En als ik dan toch vlierbloesemschermen pluk maak ik ook altijd een paar flessen vlierbloesemchampagne. Ook voor de champagne heb je mooie geurige bloemschermen vol stuifmeel nodig want zo krijg je die heerlijke vlierbloesemsmaak aan de drankje! Deze zomerse mousserende drank bevat slechts weinig alcohol en doet het goed op warme zomerse dagen. Door de alcohol is het wel een echt volwassen drankje!

Voor 2-3 flessen

Bereidingstijd: 20 minuten + 3 dagen trekken en ± 2 weken wachten

Ingrediënten

20 versgeplukte vlierbloesemschermen vol stuifmeel

1 biologische citroen, schoongeboend en in plakjes

250 g suiker

1 el appel- of witte wijnazijn

2 l koud water

extra nodig: schone thee- of kaasdoek en 2-3 goed schoongemaakte flessen met beugel of weckflessen

Bereidingswijze

1Controleer de vllierbloesemschermen op beestjes en haal ze er zo nodig vanaf. Knip de dikke groene stelen van de bloemschermen.

2Doe de vlierbloesem met de citroen, de suiker, de azijn en 2 liter koud water in een ruime pan. Roer alles goed door en dek af met de schone doek. Zet de pan 2-3 dagen op een koele plek en roer elke dag even door. Na een dag zie je meestal of bubbeltjes verschijnen als je het mengsel doorroert! Zeef het vocht en laat de bloesem goed uitlekken.

3Schenk de vlierbloesem bubbels in de flessen maar vul je niet helemaal af. Laat de hals van de flessen leeg dit is nodig omdat er druk op de flessen komt te staan.

4Zet de flessen ± 2 weken op een koele donkere plaats en controleer na een week of de drank niet te veel koolzuur ontwikkelt. Is dit wel het geval open de flessen dan even op wat koolzuur te laten ontsnappen. Deze vlierbloesemchampagne of vlierbloesem bubbels blijven ongeveer 7 weken goed.

Tips

• Serveer de vlierbloesem bubbels met een paar framboosjes of aardbeien en een blaadje verveine.
• Maak voor de kinderen vlierbloesem bubbels van vlierbloesemsiroop en koolzuurhoudend mineraalwater.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.