Bijgerecht

Geroosterde gekruide pompoen

Bijgerecht

Geroosterde gekruide pompoen

 

De geur van kaneel en rozemarijn komt je tegemoet bij dit gerecht. Herfst in Amerika! Het seizoen is hier volop bezig en de soorten squash zijn in elke winkel en farmers market aanwezig. Butternut, delicata, kabocha, spaghetti, hubard en acorn squash, veel namen en soorten die wij in Nederland minder kennen. De namen zijn net zo gevarieerd als de kleuren en de mogelijkheden er iets mee te maken ook: gebakken, gevuld, geroosterd of gepureerd. De acorn squash – squash is van de pompoenfamilie – die ik voor dit recept gebruik, heeft de vorm van een eikel, is groen met een diameter van ca. 15-20 cm.

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 175 graden.
  2. Snijd de squash doormidden, verwijder de zaden en de draadjes en snijd de helften in gelijke parten van ongeveer 2 cm.
  3. Leg ze op een met bakpapier belegd bakblik en druppel er olijfolie over. Bestrooi met kaneel, paprika en wat zeezout. Meng alles goed met je handen, en verdeel de squash in 2 rijen. Leg er tot slot de rozemarijn op.
  4. Rooster de squash nu 30 – 35 minuten in de oven en draai ze halverwege een keer om.
  5. Haal ze uit de oven als ze zacht zijn en leg ze op een schaal. Geef er los de maple syrup bij om erover te druppelen.

Geroosterde gekruide pompoen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer