Pieterman, heerlijk visje uit Noordzee

  Posted on   by   Geen reacties

Pieterman vis uit Noordzee

Niet veel mensen kennen hem, de pieterman, een heerlijke vis uit de Noordzee. In najaar en winter tref je hem steeds vaker aan op de markt of bij de viswinkel. En als je hem ziet liggen; kopen die vis! Want hij is heerlijk. Het visvlees is mooi wit, stevig en verfijnd van smaak. De huid van de vis heeft tijgerachtige print en oogt fraai. De pieterman wordt in de Noordzee is bijvangst gevangen er is geen gerichte visserij. Juist als de watertemperatuur zakt zwemt hij dichter bij de kust en zoekt het warmere water op.

Geen onschuldig visje..

De pieterman is geen onschuldig visje. Hij draagt gif in zijn bovenvin en die moet aan boord of bij de vishandel wel verwijderd worden. Wees gewaarschuwd. Maar in principe heeft de visman of vrouw dat al gedaan. De bereiding is eenvoudig, gewoon bakken in koekenpan. Een filet is 4 minuten klaar, een hele vis heeft wat meer tijd nodig.

Categories: BlogTags: , ,

Author: Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional

Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskeurmerken en keukenapparatuur voorbij.
Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van ons vak. Op het culinaire platform Uit de Keuken van 8 doen we dat samen met allemaal vakvrouwen. Kennis delen en hopelijk veel mensen blij maken, dat is onze drijfveer.
www.bureausintnicolaas.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *