Blog

Pieterman, heerlijk visje uit Noordzee

Niet veel mensen kennen hem, de pieterman, een heerlijke vis uit de Noordzee. In najaar en winter tref je hem steeds vaker aan op de markt of bij de viswinkel. En als je hem ziet liggen; kopen die vis! Want hij is heerlijk. Het visvlees is mooi wit, stevig en verfijnd van smaak. De huid

Blog

Pieterman, heerlijk visje uit Noordzee

Niet veel mensen kennen hem, de pieterman, een heerlijke vis uit de Noordzee. In najaar en winter tref je hem steeds vaker aan op de markt of bij de viswinkel. En als je hem ziet liggen; kopen die vis! Want hij is heerlijk. Het visvlees is mooi wit, stevig en verfijnd van smaak. De huid

Pieterman, heerlijk visje uit Noordzee

Niet veel mensen kennen hem, de pieterman, een heerlijke vis uit de Noordzee. In najaar en winter tref je hem steeds vaker aan op de markt of bij de viswinkel. En als je hem ziet liggen; kopen die vis! Want hij is heerlijk. Het visvlees is mooi wit, stevig en verfijnd van smaak. De huid van de vis heeft tijgerachtige print en oogt fraai. De pieterman wordt in de Noordzee is bijvangst gevangen er is geen gerichte visserij. Juist als de watertemperatuur zakt zwemt hij dichter bij de kust en zoekt het warmere water op.

Geen onschuldig visje..

De pieterman is geen onschuldig visje. Hij draagt gif in zijn bovenvin en die moet aan boord of bij de vishandel wel verwijderd worden. Wees gewaarschuwd. Maar in principe heeft de visman of vrouw dat al gedaan. De bereiding is eenvoudig, gewoon bakken in koekenpan. Een filet is 4 minuten klaar, een hele vis heeft wat meer tijd nodig.

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *