Blog

Mijn favoriete keukengerei is een houten pollepel

Mijn houten pollepel is mijn populairste keukengerei en ik zal je vertellen waarom. Ik denk dat iedereen wel zo’n favoriet heeft. Een apparaat of een bepaald mes waar je meer mee kunt dan waar je het voor gekocht hebt. Zo heb ik een houten pollepel, die een mooi uitgehold schepgedeelte heeft. Dus als ik een

Blog

Mijn favoriete keukengerei is een houten pollepel

Mijn houten pollepel is mijn populairste keukengerei en ik zal je vertellen waarom. Ik denk dat iedereen wel zo’n favoriet heeft. Een apparaat of een bepaald mes waar je meer mee kunt dan waar je het voor gekocht hebt. Zo heb ik een houten pollepel, die een mooi uitgehold schepgedeelte heeft. Dus als ik een

Mijn favoriete keukengerei is een houten pollepel

Mijn houten pollepel is mijn populairste keukengerei en ik zal je vertellen waarom. Ik denk dat iedereen wel zo’n favoriet heeft. Een apparaat of een bepaald mes waar je meer mee kunt dan waar je het voor gekocht hebt. Zo heb ik een houten pollepel, die een mooi uitgehold schepgedeelte heeft. Dus als ik een eetlepel room moet toevoegen aan een saus die ik aan het maken ben, kan ik het lepelgedeelte als maat gebruiken. Natuurlijk roer ik er mee, maar daarnaast gebruik ik mijn lepel voor totaal verschillende dingen. Als ik bijvoorbeeld meringues maak en de ovendeur op een kier wil zetten, de houten lepel brengt uitkomst. Wil ik weten of de olie in de pan heet genoeg is, dan zet ik de onderkant van de steel in de hete olie. Als er bubbeltjes omheen dansen, weet ik dat de olie heet is. Hoe kleiner de bubbeltjes en hoe sneller ze bewegen, hoe heter de olie is. Ben ik bang dat iets overkookt, dan leg ik mijn lepel op de rand van de pan. De belletjes van het schuim spatten kapot tegen de steel van de pollepel en het schuim blijft in de pan. Meten met de steel van mijn pollepel is ideaal. Als ik een saus wil inkoken meet ik eerst tot hoever de steel in de saus gaat, kook dan de saus in en meet zo af en toe met de steel of het inkoken klaar is. Nooit meer dat gehannes met overgieten in een maatbeker en weer teruggieten omdat de saus nog niet genoeg is ingekookt. Ook kan ik over de steel pasta te drogen hangen of gefrituurde inktvisringen laten uitlekken op keukenpapier. Waarschijnlijk doe ik ongemerkt zelfs nog meer met mijn mooie pollepel, want ja, ik vind hem nog mooi ook.

Heb je ook een favoriet keukengerei, laat het ons gerust weten.

 

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *