In oktober 2020 had ik al een keer geschreven hoe je vegan bacon maakt van bananenschil. Dat onderwerp wat je met schillen kunt doen blijft me intrigeren. Een recent onderzoek uit Amerika heeft aangetoond dat als bananenschillen worden geblancheerd, gedroogd en vermalen tot meel, ze perfect kunnen worden gebruikt in gebakken producten zoals koekjes of cakes. Ze smaken net zo lekker, zo niet beter dan producten op basis van tarwe.
Schillen van de banaan en de mango
In bijvoorbeeld een bananenschilcake bleek dat de gele schil van de banaan een natuurlijke voedingskleur aan de cake gaf en dat de antioxiderende eigenschappen significant toenamen. Is toch spannend allemaal. Want dit geldt ook voor andere fruitschillen, zoals mangoschil. Ook daar werd aangetoond dat de smaak beter werd en de schillen de antioxiderende eigenschappen van de cake versterkten. Over de smaak valt natuurlijk te twisten.
Nigella Lawson
Houd je niet van bakken? Nigella Lawson verwerkt bananenschillen in haar curry. Ik ga in ieder geval eens experimenteren met de mango en bananenschil en ben benieuwd wat de uitkomst is. Natuurlijk wel biologisch fruit kopen en ook dat heel goed wassen.
Nelleke van Lindonk

vrydag 17 0ktober 2025/05:59 time
goedemorgen kun je nog aanduiden wat er nog meer met bedaan schillen
kan worden gemaakt ,graag u nadere advisen over deze product ;-ik hebt iemand horen zeggen dat je behalve milkshake kan produceren ook wel eens medicijnen kan maken met benanenschillen dus met bakingsoda uit de supermarkt om te bakken en er moet nog eens een ingrediënt erbij maar mij is vraagstelling over deze product onbekend ik zou het graag willen geadviseerd worden over deze medicijn soort; ook lijkt het mij een verstandig iedee om vitamines mee te maken dat het je voeding stimuleert en je sublumenten dus ,om je voeding te bevorden
Dank voor uw reactie en interesse in het gebruik van bananenschillen. Het ligt buiten onze expertise om hier deskundig antwoord op te geven.