Maple-yoghurttoetje met mango

Maple-yoghurttoetje met mango

Dit super makkelijk te maken toetje is zalig. Je kunt er ook hangop voor gebruiken of fromage blanc.

Bereidingswijze

  1. Snijd de mango in de lengte langs de pit in drie stukken. Schil en snijd zoveel mogelijk vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Schep de yoghurt in hoge glazen. Schep de maple syrup erop en roer een beetje door de yoghurt zo, dat je kleurverschil blijft zien. Verdeel de mango erover.
  3. Steek in elk glas een takje munt en leg er een koekje op. ®José van Mil

Tip:
De mango kun je ook met een staafmixer eventueel pureren tot gladde saus en net zoals de maple syrup door de yoghurt scheppen zodat je nog een extra kleurtje te zien krijgt. In Canada heb ik een paar jaar geleden op een maple plantage, maple suiker gekocht en daarmee kaneelkoekjes gemaakt. Dat was zo lekker… Jammer genoeg is het op en heb ik hier nog steeds niet kunnen vinden. Maar met vanillesuiker zijn de koekjes ook niet te versmaden. Het recept voor kaneelkoekjes vind je in het register!
®José van Mil

Maple-yoghurttoetje met mango

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer