Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Roergebakken spitskool met kerrie en seroendeng is een smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat naar wens kan worden aangepast. Tip: roer 1 el pindakaas door de kool. Bak wat fijngesneden gemberwortel of 1-2 teentjes knoflook mee. Variatie: Vervang eieren door 150 – 200 g garnalen. Garneer met kroepoek emping (vegetarisch, gemaakt van de melindjo-noot) of kroepoek (gemaakt van garnalen, dus niet vegetarisch) Spitskool is er in diverse gewichten. Reken ca. 200 g p.p. Bijgerecht voor 3 - 4 personen (Vegetarisch)
Lees meerKleine pannenkoekjes met groenten. Die kun je de hele dag wel eten: als ontbijt, lunch, als vleesvervanger bij het avondeten of mee in het trommeltje naar school. Maak een beslag en roer er restjes groenten door, prei, lente-ui, maïskorrels, courgette en eventueel kruiden.
Lees meerAls ik tijd heb maak ik zelf kipsaté met pindasaus bij de bami of nasi. Zoveel lekkerder dan de kant en klaar gekochte spiesjes. En natuurlijk serveer ik hem met een homemade pindasaus. 't Is geen slanke saus, zo'n pindasaus met kokosmelk, maar lekker dat hij is… Zo af en toe moet dat ook kunnen. Voor 12 stokjes Bereidingstijd: ± 40 minuten (inclusief ± 30 minuten marineren)
Lees meer