Tag: sesamolie

Hoofdgerecht - 14 december 2023

Miso zalm

Een klein feestje is dit gerecht altijd voor mij. Zeker met mijn zelfgemaakte miso. Houd er rekening mee dat de zalm 1 tot 2 uur in de koelkast moet marineren. Als je graag Japans kookt, zorg er dan voor dat je deze 4 basis ingrediënten in huis hebt. Ze komen bijna in elk Japans gerecht voor. Dat zijn: mirin (zoete rijstwijn), Japanse sojasaus, sake (Japanse wijn) en rijstazijn (azijn gemaakt van rijst). Vaak heb je maar een eetlepel nodig, je kunt er behoorlijk wat gerechten mee bereiden.  

Lees meer
Hoofdgerecht - 16 oktober 2023

Sesam noodles met Toban Jiang saus

Een pittig gerecht. Wees voorzichtig met de Toban Jiang saus en houd je goed aan de verhoudingen in dit recept. Liever aan het eind nog wat scherper maken, dan dat het gerecht niet smaakt omdat het te scherp is. Je kunt alle soorten noodles gebruiken, zelfs spaghetti. En is de bimi niet te vinden, dan lukt het ook met broccoli. Zelf had ik nog wat paksoi over en heb dat met de bimi meegebakken. Nelleke Van Lindonk

Lees meer
Hoofdgerecht - 21 februari 2023

Gebakken rijst Yang Zhou

Dit recept maak ik regelmatig als ik nog wat gekookte rijst in de koelkast heb. Waarmee ik de rijst ‘vul’ hangt ook een beetje van die koelkast af. Nu had ik geen Noorse garnalen, maar wel in de diepvries grote gamba’s. Vier stuks ontdooit en kleingesneden. Ik heb ze wel even snel in de knoflook olie gebakken voordat ik de eieren in de wok deed. Ik wilde geen rauwe garnalen in het gerecht hebben. Heb je wortel, bleekselderij of wat champignons, ook lekker. De truc is dat je eerst de eieren even in de wok verwarmt en daar de rijst door schept. Dan krijg je die lekkere droge rijst. Nelleke van Lindonk    

Lees meer