Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Prei-risotto met sojaboontjes, salie en geschaafde champignons is een smakelijk gerecht dat ik maakte met Hieronder een aantal tips om het gerecht feestelijk te maken. Frituur salieblaadjes of topjes in een royale hoeveelheid plantaardige olie. Snijd prei in dunne reepjes en frituur ook in de hete olie, roer regelmatig door en schep op een bord met een stukje keukenpapier. Schaaf super verse champignons met een mandoline boven het gerecht. Ook een smaakvolle toevoeging is een roos van vers geschaafde . En als laatste tip: zorg ervoor dat de risotto mooi 'soepig' is in een uitgebreid menu.
Lees meerPrei was vandaag goed betaalbaar en ook nog eens mooi dun. Ideaal voor een Franse klassieker “poireaux vinaigrette” die ze daar als lauw-warm of koud voorgerecht eten. Lekker simpel, makkelijk te maken en passend bij het zonnige weer dat we nu hebben. Zo puur, op z’n Frans is het heerlijk maar met feta en hazelnoten erover misschien nog wel lekkerder. Bovendien past het perfect in mijn dieet waarover ik vorige keer schreef . Als ik niet op dieet zou zijn zou ik bij de prei als hoofdgerecht quinoa of couscous eten en als voorgerecht ouderwets stokbrood. Wil je vegetarisch? Gebruik dan vegetarische witte kaas.
Lees meerOver het algemeen wordt prei vaker gekookt gegeten dan geroosterd. Maar door het roosteren wordt de prei iets zoeter van smaak en misschien daardoor wel lekkerder voor de kinderen.
Lees meerKoningsboleten zijn grote paddestoelen, zeer aromatisch en heerlijk als vleesvervanger. Cress, van de firma Koppert Cress zijn pas gekiemde plantjes vol van smaak, vitaminen en mineralen en zeer decoratief. Ze worden veel gebruikt in restaurants, maar toen die dicht waren, kwamen ze makkelijker verkrijgbaar in winkels en groothandels.
Lees meer