Tag: pesto

Hoofdgerecht - 18 maart 2025

Sheetpan geroosterde zalm met doperwtenpesto

Een heerlijk gerecht deze sheetpan geroosterde zalm en doperwtenpesto. Je kunt zelf ook nog het een en ander bijstellen. Amandelen vervangen door cashewnoten, basilicum vervangen door platte peterselie, wat Parmezaanse kaas aan de pesto toevoegen, meer citroensap gebruiken als je het graag wat zuurder wilt. Kortom, ook wat eigen inbreng. Ik vind juist de zure smaak zonder parmezaan wel erg lekker bij dit gerecht. Het is eigenlijk teveel pesto voor 2 personen. Bewaar de rest in de koelkast voor een pasta pesto of bijvoorbeeld bij lamsvlees. Ik gebruik van de basilicum niet alleen de blaadjes, maar ook wat van de bovenste steeltje, dat geeft net iets meer bite in de pesto. Keuzes genoeg bij dit heerlijke en makkelijke sheetpan gerecht.

Lees meer
gastauteur - 9 januari 2025

Risotto met pesto, courgette en zalm door gastauteur Mariëtte van den Brande

Risotto met pesto, courgette en zalm door Mariëtte van de Brande van Soms heb je zin in comfort food. Wat is er dan lekkerder dan een romige risotto. Deze risotto met pesto, courgette en zalm is zacht, romig en ziet er ook nog eens kleurrijk uit. De romigheid komt dit keer niet van een overload aan Parmezaanse kaas maar door een flinke schep pesto. Extra lekker als je de pesto zelf maakt maar je kan natuurlijk ook kiezen voor kant en klaar. Lees hier meer over .

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 juni 2016

Pasta met tuinkruiden-amandel pesto en sperziebonen

Voor deze pesto verzamel ik de kruiden waarvan ik eigenlijk iets teveel heb in mijn kruidentuin. Nu zijn de boontjes nog maar kleine bloemetjes, maar als ze straks volgroeid zijn, maak ik dit of een vergelijkbaar gerecht met de boontjes uit mijn eigen tuin.

Lees meer
Hoofdgerecht - 14 mei 2016

Brandnetelpesto met pasta en knapperige spekjes

Zo leuk om uit de natuur te eten! Gewoon lekker naar buiten, plukken en dan de keuken in! En dan hebben ze het over onkruid… lekker hoor! Hoofdgerecht voor ca. 3 personen Voorbereidingstijd ca. 8 minuten, bereidingstijd ca. 15 minuten

Lees meer