Hoofdgerecht

Tagliatelle alla Bolognese

Hoofdgerecht

Tagliatelle alla Bolognese

Volgens Italianen serveer je Bolognesesaus bij tagliatelle, niet spaghetti. Daar wordt deze pasta als voorgerecht gegeten. Met een salade of andere groente erbij kunnen wij Nederlanders het als hoofdgerecht eten.

Bereidingswijze

  1. Maal het speklapje fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij en de geschilde wortels heel fijn of maal ze ook in de keukenmachine.
  2. Doe de olie in een braadpan, voeg ui, bleekselderij en wortel toe en fruit ze 5 minuten op laag vuur. Voeg eerst het spek toe en vervolgens het gehakt. Zet het vuur hoger en schep enkele minuten om.
  3. Blus met rode wijn. Laat even bruisen. Roer de tomatenpuree erdoor. Schenk er ¼ liter water bij. Voeg rozemarijn en laurier toe. Laat de saus op laag vuur 1 ½ uur sudderen zodat de smaken goed doortrekken.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit. Roer melk en boter door de saus en houd warm met het deksel op de pan.
  5. Kook intussen de taglatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Rasp aan tafel Parmezaanse kaas over het gerecht. Verder niets.

Tip: Maak een grote portie en vries de rest in.

Tagliatelle alla Bolognese

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer