Salade van courgette, sinaasappel en geitenkaas

Door Annelene van Eijndhoven  ,

augustus 5, 2019

Het idee voor deze salade kreeg ik op een eilandje in Kroatië. De courgettelinten zijn gemarineerd in sinaasappelsap. De gekleurde viskuiteitjes geven zout tegenover het zoet van dadels en sinaasappelsap. De viseitjes kunnen vervangen worden door haring of gerookte forelfilet. Op naar een mooie zomer met veel buiten eten.

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

2-3 courgettes

2 perssinaasappels

1 limoen

handje kerstomaatjes

peper, zout, druppels balsamicoazijn

2 -3 handsinaasappels

8 dadels zonder pit

125 -150 g zachte geitenkaas

(eventueel klein potje viseitjes)

enkele takjes waterkers

2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1Was de courgettes. Schaaf er lange linten van met hulp van een kaasschaaf of mandoline. Stop met schaven als er veel zaden zijn in het midden. Schaaf dan aan de andere kant. Marineer de courgettes in sap van 2 sinaasappels en een halve limoen.

2Halveer de tomaatjes. Bestrooi met zout en peper en bedruppel met balsamicoazijn.

3Snijd de schil van de sinaasappels af en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de dadels in stukjes.

4Verdeel de courgettes als een matje of bergje linten over 4 borden. Garneer met sinaasappel, dadels, stukjes geitenkaas, kerstomaatjes en desgewenst viseitjes en wat waterkers. Bedruppel met olijfolie.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.