Hoofdgerecht

Pasta con Asparagi e Salmone

Hoofdgerecht

Pasta con Asparagi e Salmone

Het keukentje in de Italiaanse B&B had minimale voorzieningen. Ik had een prachtige bos groene asperges gekocht. In Italië in vele soorten en maten te koop. Ik vroeg Irene (de eigenaresse) om een dunschiller om de onderkant van de asperges wat bij te schillen. No.. No.. zei ze, dat doen we nooit. Ik doe het wel voor, wanneer wil je eten? Con Salmone, zei haar dochter. Volgens de Italiaanse eettraditie doe je dat niet en is pasta een tussen- of voor gerecht, maar als het druk is doen we er ook zalm in en eten we pasta als hoofdgerecht, vertrouwde ze me toe. Vooraf een bordje dungesneden Parmaham, Mortadelle en wat olijfjes. En bij pasta met vis geen Parmezaanse kaas!  

Bereidingswijze

  1. Was de asperges, snijd aan de onderkant de harde stukjes van 2-3 cm eraf. Snijd de rest van de stengels in flinterdunne plakjes. Bewaar de koppen van 3-4 cm en laat ze heel.
  2. Snijd de zalm in reepjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes ca. 2 minuten.
  4. Voeg de aspergeplakjes toe en bak 2 minuten mee op laag vuur.
  5. Blus met wijn. Voeg 1 dl water toe plus de aspergekoppen en laat de groenten ca. 5 minuten zachtjes koken. Proef op gaarheid.
  6. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout, giet af.
  7. Roer kookroom of crème fraîche door de asperges en verwarm kort de zalm mee. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de pasta door de saus en serveer direct.

Tip: voeg fijngesneden kruiden toe bv. Peterselie of salie.

Pasta con Asparagi e Salmone

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer